Органами прокуратури попереджено незаконне витрачання коштів ПАТ «Лисичанськвугілля»

Органами прокуратури Луганської області постійно приділяється увага захисту інтересів держави під час витрачання бюджетних коштів, коштів державних підприємств, установ та організацій

Зокрема, моніторингом даних веб-порталу Prozorro встановлено, що наприкінці 2016 року ПАТ «Лисичанськвугілля» за результатами проведення відкритих торгів з одним із підприємств області укладено договір на поставку деревини для забезпечення виробничих потреб.

прокуратура Луганщини

Вивченням матеріалів, розміщених на вказаному порталі встановлено, що переможцем торгів не надано усіх відомостей, передбачених тендерною документацією. У тому числі, учасником не підтверджено якісні характеристики предмета закупівлі та гарантії постачання товару.

У зв’язку із виявленими порушеннями, перший заступник керівника Лисичанської місцевої прокуратури звернувся до Господарського суду Луганської області із позовною заявою про визнання недійсними результатів відкритих торгів та укладеного договору про закупівлю.

Рішенням суду позов прокурора задоволено в повному обсязі, рішення тендерного комітету про визначення переможця та укладений договір визнані недійсними. Наразі вказане рішення набрало законної сили.

Завдяки вжитим прокуратурою заходам вдалось запобігти незаконному витрачанню 2,1 млн грн.

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

You may also like...