В Краматорську поліцейські затримали бойовика «Оплоту», який вербував новобранців

Вчора на блокпості під час перевірки документів співробітниками Краматорського відділу поліції було зупинено 23-річного мешканця окупованої Горлівки. Молодик працював у відділі кадрів та займався відбором рекрутів в «армію ДНР». Йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Бойовик був виявлений в результаті комплексного оперативно-профілактичного відпрацювання Донеччини.

Картинки по запросу Краматорськ

На в’їзді у Краматорськ поліцейські зупинили молодого чоловіка, який їхав з окупованої території для оформлення документів. Під час перевірки виявилось, що протягом 2016 року він перебував у лавах незаконного збройного формування «Оплот».

Затриманий розповів, що на той момент мешкав в Горлівці із матір’ю та ніде не працював. Дізнавшись від сусіда, що на службі в «ДНР» можна заробити великі гроші, пішов влаштовуватися найманцем.

Чоловіка призначили у відділ кадрів «Оплоту» в Макіївці, де в його обов’язки входив відбір кандидатів на службу до збройних формувань «ДНР». За це він отримував 10 тисяч рублів на місяць.

Коли прийшов час брати до рук зброю, бойовик злякався та вирішив більше не виходити на службу. З часом повернувся додому та вступив на навчання до одного з горлівських вищих навчальних закладів.

За даним фактом Краматорським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України.

Учаснику НЗФ загрожує до 5 років позбавлення волі. Тривають слідчі дії.
 
Краматорський відділ поліції
Донецької області

 

You may also like...