Посадовця філії «Укрпошти» судитимуть за привласнення чужого майна та службове підроблення

Кремінським відділом Сєвєродонецької місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно посадової особи філії Луганської дирекції ПАТ «Укрпошта» за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм становищем (ч. 2 ст. 191 КК України) та службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що з січня по травень 2017 року начальник відділення поштового зв’язку філії Луганської дирекції ПАТ «Укрпошта», будучи службовою особою, шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до бланків переказів привласнила грошові кошти у розмірі 7 тис грн, сплачені громадянами як комунальні платежі та аліменти на утримання дитини.

Картинки по запросу суд

Наразі обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до суду. 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років; санкція ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у виді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...