Затримано двох хабародавців, які намагалися підкупити посадовців поліції

На Хмельниччині начальнику слідчого підрозділу поліції гроші запропонував підозрюваний у шахрайстві чоловік за уникнення відповідальності. Крім того, на Черкащині уродженець Росії намагався підкупити начальника одного з відділень поліції за повернення вилученого у рамках кримінального провадження автомобіля. Затриманим доведеться відповідати за надання хабара службовим особам.

Поліцією Хмельницької області було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 190 Кримінального кодексу України за фактом шахрайських дій 32-річним місцевим мешканцем. Чоловік обґрунтовано підозрювався у афері із заволодінням металобрухту, який належав пенсіонерові одного із сіл Хмельниччини.

хабар

 

За закриття справи та можливості уникнути покарання, фігурант запропонував заступникові начальника – начальникові слідчого відділу Віньковецького ВП поліції у Хмельницькій області п’ять тисяч гривень. 39-річний капітан поліції про таку пропозицію відразу рапортував своєму керівництву та працівникам Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

 

За матеріалами УДВБ НПУ слідчим відділом Городоцької місцевої прокуратури було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України.

 

Спільними діями працівників внутрішньої безпеки НПУ, поліції Хмельницької області та Городоцької прокуратури чоловіка затримали відразу після передачі ним першої частини обіцяної суми «подяки». Хабародавця затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Аналогічна ситуація сталася у Черкаській області. Там працівники поліції викрили 53-річного жителя Черкас, уродженця Російської Федерації, на незаконних операціях з металобрухтом. У рамках кримінального провадження, розпочатого за ст.213 Кримінального кодексу, автомобіль, на якому перевозив металеві вироби чоловік, було вилучено.

хабар

 

Невдовзі власник автівки звернувся до начальника Драбівського відділення поліції Черкащини з проханням повернути йому машину, звісно – за «винагороду». Але на корупційну оборудку 33-річний майор поліції не погодився і повідомив про неї працівників Черкаського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ та керівництво черкаської поліції.

За фактом спроби підкупу слідчим відділом Драбівського ВП Золотоніського ВП ГУНП у Черкаській області було розпочато кримінальне провадження.

Затримали зловмисника під час дачі хабара посадовцю працівники внутрішньої безпеки НПУ, черкаської поліції, за процесуального керівництва Золотоніської місцевої прокуратури.

На теперішній час вирішується питання щодо оголошення підозри затриманим хабародавцям в обох випадках. Тож крім відповідальності за скоєні правопорушення їм загрожує покарання і за надання неправомірної вигоди працівникам поліції – позбавлення волі до 8 років, з конфіскацією майна або без такої.

 

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

 

You may also like...