Полковник медслужби за гроші намагався «відмазати» військовослужбовця від участі у бойових діях

18.04.2018 військова прокуратура Центрального регіону України викрила полковника медичної служби запасу, фельдшера однієї з військових частин на Чернігівщині після отримання 1500 долларів США неправомірної вигоди.

Використовуючи особистий авторитет в силу військового звання, тривалого проходження військової служби в минулому та особисті дружні відносини із командуванням військової частини, вказаний медпрацівник обіцяв та планував вплинути за отримані кошти на службових осіб військової частини для прийняття ними рішення про уникнення сержанту цієї частини відрядження до зони АТО та отримання останнім відпустки.

Викриття відбулося в рамках здійснення досудового розслідування кримінального провадження за ст. 369-2 ч. 3 КК України за процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України слідчими слідчого управління ГУНП в Чернігівській області спільно з працівниками Управління захисту економіки в Чернігівській області під час проведення невідкладних слідчих (розшукових) дій.

Військового фельдшера затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. В ході особистого обшуку виявлено та вилучено кошти в сумі 1500 долларів США.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ст. 369-2 ч. 3 Кримінального кодексу України, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, накладення арешту на майно.

Довідково: ст. 369-2 ч. 3 КК України, «пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, якщо неправомірна вигода надавалася службовій особі, яка займає відповідальне становище, або вчинені за попередньою змовою групою осіб, – караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...