На Луганщині учасники злочинного угруповання намагались вивезти до РФ 2,8 кг наркотичного засобу

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст.15 ч. 3 ст. 305 КК України (закінчений замах на контрабанду особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу в особливо великих розмірах шляхом переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, за попередньою змовою групою осіб)

 

Розслідуванням встановлено, що троє мешканців Луганщини, зорганізувавшись в злочинне угруповання, маючи намір незаконно перевезти через кордон України до м. Москва (Російської Федерації) наркотичний засіб (канабіс), заздалегідь розфасували його у 8 полімерних пляшок, помістивши останні до бензобаку автомобіля, який належить одному з учасників незаконної «схеми».

Під час спроби перетину кордону України через митний пост «Мілове» Луганської митниці ДФС України співробітниками Луганської митниці ДФС, військовослужбовцями Луганського прикордонного загону та слідчими слідчого відділу 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в автомобілі виявлено та вилучено 2,8 кг наркотичного засобу.

Наразі трьом зловмисникам повідомлено про підозру у замаху на контрабанду особливо небезпечного наркотичного засобу в особливо великих розмірах та до двох застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 350 тис та 176 тис гривень відповідно.

 

Довідково: санкція ч. 3 ст. 305 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...