Судитимуть двох адвокатів, які шахрайським шляхом намагалися заволодіти 1,2 млн. доларів

 

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління спільно з процесуальним керівництвом управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Головного слідчого управління Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та 27.08.2018 до суду направлено обвинувальний акт стосовно двох адвокатів.

Вказані особи у 2017 році шахрайським шляхом намагались заволодіти грошовими коштами представника одного з підприємств у сумі 1 млн 200 тис доларів США нібито за допуск цього суб’єкта господарювання до участі в аукціонних торгах та у подальшому можливої реалізації об’єкта нерухомості на території Броварського району Київської області, хоча жодного відношення до проведення торгів ці обвинувачені не мали.

Картинки по запросу суд

При одержанні шляхом зловживання довірою частини грошових коштів у сумі 30 тис доларів США, адвокати були затримані в порядку ст. 208 КПК України, яким ухвалами суду обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі понад 750 тис грн.

Дії обвинувачених кваліфіковані за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великому розмірі).

Довідково: санкція ч. 4 ст. 190 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...