На Херсонщині голова сільради вимагав у якості хабара понад 70 т зерна

28 серпня він був затриманий працівниками управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції та Військовою прокуратурою Криворізького гарнізону Південного регіону України.

 

Правоохоронці встановили, що голова сільської ради організував злочину «схему» збагачення. Аби останній не втручався у діяльність фермерських господарств під час збирання ними врожаю, вимагав від їх керівників неправомірну вигоду.

хабар зерном

У межах кримінального провадження було задокументовано факт вимагання посадовцем у якості неправомірної вигоди 70 тонн пшениці вартістю 400 тисяч гривень, а також права безкоштовного користування земельною ділянкою площею 116 га, оформлених на його рідних.

У вівторок, 28 серпня, оперативники управління захисту економіки у Дніпропетровській області, слідчі Криворізького відділу поліції за процесуального керівництва Військової прокуратури Криворізького гарнізону Південного регіону України затримали голову Зарічненської сільської ради Херсонської області.

 

У службовому кабінеті голови правоохоронці вилучили договори суборенди вказаної земельної ділянки, які він одержав у якості хабара. Крім того, затриманий також одержав частину зерна – 30 тонн вартістю 180 тисяч гривень.

Фігуранта кримінального провадження затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

 

На даний час затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального Кодексу України та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Департамент захисту економіки
Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59
[email protected]

 

© Офіційний сайт Національної поліції: https://www.npu.gov.ua/news/korupcziya/na-xersonshhini-golova-zarichnenskoji-silradi-vimagav-u-yakosti-xabara-ponad-70-tonn-zerna/

You may also like...