На Луганщині співорганізатору так званого «референдуму» про «ЛНР» заочно дали 7 років

Прокуратурою Луганської області підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно співорганізаторки «референдуму» на території смт Троїцьк та міста Щастя за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Навесні 2014 року одна зі співорганізаторів вказаного «заходу», мешканка міста Щастя виконувала відведену їй роль «голови територіальної виборчої комісії», а саме займалася організаційними питаннями проведення псевдореферендуму, формувала списки дільничних виборчих комісій, проводила інструктаж, організувала доставку «списків виборців» та «бюлетенів» до смт Троїцьке для проведення незаконного «голосування». Після завершення «народного волевиявлення» передала вказані списки так званим «представникам центральної виборчої комісії ЛНР».

На теперішній час вказана особа продовжує переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області. 

За результатами спеціального судового провадження на підставі зібраних в ході досудового розслідування беззаперечних доказів вини особи Новоайдарським районним судом її визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, та призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...