Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 09.10.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 563 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 464 або (44,9 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 36 пограбувань та вісім незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 200 грамів вибухівки та 358 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 130 осіб, у яких вилучено 26,2 кілограма наркотичних засобів.

До відповідальності за адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, притягнуто 1 820 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 90 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 26 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 191 дорожньо-транспортну пригоду, у яких 36 осіб загинуло та 221 – травмовано.

У селищі Петропавлівці Дніпропетровської області у своєму будинку працівники міліції знайшли тіло господаря. За підозрою в скоєнні вбивства затримали 55-річного місцевого жителя, який під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдав ножем тяжких тілесних ушкоджень потерпілому.

Розібралася з співмешканцем за допомогою ножа

У Донецьку в результаті проведення оперативно-розшукових заходів оперативники затримали 30-річну місцеву жительку, яка під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдала ножем смертельних тілесних ушкоджень співмешканцеві.

На Луганщині працівники міліції знайшли в приміщенні недобудованого магазину тіло чоловіка. За підозрою у вбивстві затримано 23-річного місцевого жителя, раніше судимого. З’ясувалося, що він під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдав каменем смертельних тілесних ушкоджень потерпілому.

Батько застрелив сина та намагався вбити себе

На Одещині 67-річний пенсіонер, у своєму будинку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці вбив свого 34-річного сина, після чого намагався покінчити життя самогубством, провівши два постріли собі в голову та груди із зазначеної рушниці. Зброю вилучено.

Підробивши документи, намагалися вкрасти… секцію будинку

У АР Крим за матеріалами відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в місті Севастополі прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15 та ч.5 ст.191 КК України – «Замах на злочин й привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» відносно посадових осіб приватного підприємства. Вони в минулому році, з метою заволодіння секцією житлового будинку (загальна ринкова вартість 4,74 мільйона гривень), власником якого є одне відкрите акціонерне товариство, надали до Севастопольської міськдержадміністрації завідомо неправдиві документи, у результаті чого був затверджений акт державної комісії з приймання вказаного об’єкту в експлуатацію. У подальшому постановою Господарського суду міста зазначений акт визнано недійсним.

56 куб. метрів деревини за тисячу доларів хабара

На Івано-Франківщині за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в області прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України «Одержання хабара» відносно лісничого. Він вимагав та отримав 1,1 тисячі доларів США хабара від директора виробничого комплексу однієї з всеукраїнських спілок за надання останньому дозволу на вивіз із складу господарства 56 куб. метрів раніше заготовленої деревини.

Підпільний цех з розливу етилового спирту ліквідовано

На Львівщині за матеріалами Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в області слідчим відділенням Стрийського райвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.204 КК України – «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» відносно одного місцевого жителя. Він за місцем свого проживання в підсобному приміщенні організував підпільний цех з розливу етилового спирту. У правопорушника вилучено 5,2 тисячі літрів спирту на суму понад 202 тисячі гривень.

Гроші викрадали через фіктивні підприємства

На Херсонщині за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС в області прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.255 КК України – «Створення злочинної організації» відносно трьох місцевих жителів. Вони упродовж п’яти років створили ряд фіктивних підприємств, через розрахункові рахунки яких, шляхом проведення безтоварних операцій, перерахували майже 600 тисяч гривень, перевели їх у готівку й легалізували.

ДЗГ МВС України

You may also like...