Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 10.10.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 408 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 502 або (47,5 %) з них розкрито «по гарячих слідах». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 37 пограбувань та 9 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 257 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 179 осіб, у яких вилучено 30,6 кілограма наркотичних засобів.

До відповідальності за адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, притягнуто 2 295 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 особи.

Упродовж минулої доби порушено 114 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 52 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 176 дорожньо-транспортних пригод, у яких 29 осіб загинуло та 198 – травмовано.

У Криму оперативники затримали 67-річну місцеву жительку, у якої вилучено 12,2 кілограма марихуани.

На Вінниччині працівники міліції затримали 25-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 198 грамів амфетаміну.

За хліб-сіль «віддячив» господарю смертельним ударом.

У місті Марганці Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 42-річного місцевого жителя, раніше судимого. З’ясувалося, що він під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдав смертельні тілесні ушкодження господарю.

Підпільний цех з виробництва та фасування складних мінеральних добрив ліквідовано

На Вінниччині за матеріалами відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в області слідчим відділенням Замостянського райвідділу порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.229 та ст.227 КК України – «Незаконне використання товарного знака та випуск або реалізація недоброякісної продукції» відносно директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він організував діяльність підпільного цеху з виробництва та фасування складних мінеральних добрив відкритого акціонерного товариства. Вилучено понад 200 тонн фальсифікованої продукції, 100 тонн сировини та обладнання для виготовлення зазначених добрив. У результаті дій правопорушника правовласнику завдано збитків на суму 328 тисяч гривень.

Не рахували вугілля на опалення, тож тепер правоохоронці порахували збитки, завдані через таку недбалість

На Донеччині за матеріалами відділення Державної служби боротьби з економічною злочинністю Єнакіївського міськвідділу внутрішніх справ прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 КК України – «Службова недбалість» відносно теплотехніка та головного механіка однієї з шахт. Вони, у порушення вимог нормування витрат палива й теплової енергії на опалення житлових і громадських споруд та вказівки Держжитлокомунгоспу України, упродовж 2005 року не здійснювали розрахунок витрат вугілля на опалювальні потреби підприємства, у результаті чого вони зайво списали та спалили понад 604 тонни вугілля, чим завдали збитків підприємству на суму 285,3 тисяч гривень.

400 доларів США хабара для дільничного інспектора

На Закарпатті за матеріалами Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в області прокуратурою Іршавського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 КК України – «Давання хабара» відносно місцевого жителя. Він намагався дати 400 доларів США хабара начальнику відділення дільничних інспекторів міліції, аби сина не притягнули до відповідальності за скоєння хуліганства.

ДЗГ МВС України

You may also like...