Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 19.12.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 794 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 243 (44,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 42 пограбування, 2 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 18 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 2 обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 190 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 89 осіб, у яких вилучено понад 20 кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 994 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 11 осіб.

Порушено 46 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 20 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 8 – у бюджетній сфері, 5 – в агропромисловому комплексі та 2 – у сфері приватизації.

Працівниками Державтоінспекції припинено 22 861 порушення Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 721 факт керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 140 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 16 осіб загинули та 177 – травмовані.

Вбивство в більярдному залі

У місті Дніпропетровську в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 33-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він минулої ночі в приміщенні більярдного залу приватного кафе під час раптово виниклої сварки пострілом з невстановленої зброї вбив 32-річного жителя зазначеного міста. Вживаються заходи щодо розшуку зброї.

Крапку у сварці жінка поставила … сокирою

У Дніпропетровському районі Дніпропетровської області днями на території садового товариства у своєму будинку було знайдено мертвим з рубаними ранами голови господаря. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 46-річну співмешканку потерпілого. Попередньо встановлено, що вона під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбила сокирою потерпілого.

Неповернутий борг став причиною спланованого вбивства

В місті Артемівську Донецької області минулого тижня до міліції звернувся 29-річний місцевий житель і заявив, що ввечері 11 грудня його 24-річний брат поїхав з дому на власній автомашині «Жигулі» та до теперішнього часу не повернувся. Проведеними розшуковими заходами вказану автомашину працівники міліції знайшли згорілою на автодорозі біля села Клинове. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів оперативники за підозрою у скоєнні цього злочину затримали раніше судимого 21-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері поблизу зазначеного села під час сварки на ґрунті неповернення боргу заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому. Після цього, з метою приховання злочину, на автомашині потерпілого вивіз та вкинув його труп до водоймища й підпалив автомашину. Тіло потерпілого знайдено. За даним фактом прокуратурою Артемівського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.115 КК України.

Спиртне перетворило гостя на вбивцю

У місті Броварах Київської області днями у своїй квартирі знайдено мертвим з травмою голови 48-річного безробітного. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 24-річного місцевого жителя, робітника. Попередньо встановлено, що він увечері в квартирі потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

Учні школи забили до смерті бездомного чоловіка

У місті Луганську днями на вулиці було знайдено мертвим 45-річного чоловіка без певного місця проживання і роботи. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано чотирьох місцевих жителів – учнів загальноосвітньої школи. Попередньо встановлено, що вони ввечері на вулиці, з хуліганських спонукань, заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

Онук вбив дідуся після спільного застілля

У Станично-Луганському районі на Луганщині минулого тижня у своєму будинку знайдено мертвим з травмою голови 77-річного пенсіонера. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано його 18-річного онука. Попередньо встановлено, що він під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

4 тисячі доларів США були завдатком за замовне вбивство

У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів оперативники затримали 42-річного місцевого жителя, директора відкритого акціонерного товариства. Попередньо встановлено, що він у вересні цього року замовив вбивство 48-річного жителя згаданого міста 32-річному директору охоронної фірми, за що заплатив останньому 4 тис. доларів США завдатку.

Стріляли у мисливця з його ж рушниці

У місті Маріуполі Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного місцевого жителя та 17-річного хлопця без певного місця проживання й роботи (обидва раніше судимі). Попередньо встановлено, що вони вдень 2 грудня на околиці зазначеного міста відібрали у 60-річного місцевого жителя зареєстровану мисливську рушницю й пострілом з неї поранили власника. Зброю вилучено.

Оперативники затримують грабіжників рано чи пізно

У Шевченківському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного громадянина Республіки Грузії за звинуваченням у викрадені в 29-річної місцевої жительки мобільного телефону (вилучено).

У місті Іллічівську Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного громадянина Республіки Молдови за звинуваченням у нанесенні тілесних ушкоджень 32-річному чоловікові й викрадені у нього золотого ланцюжка та 100 гривень.

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного громадянина Республіки Грузії, який на початку грудня, на вулиці згаданого міста у 26-річного відібрав мобільний телефон.

Самовпевненість водія на зустрічній смузі забрала життя трьох

У Деснянському районі міста Києва на проспекті Ватутіна 20-річний житель столиці власною автомашиною «Жигулі» виїхав на смугу зустрічного руху транспорту й зіткнувся з автомашиною «Опель» під керуванням 34-річного киянина. Після цього перший транспортний засіб зіткнувся з автомашинами «Субару» та «Волга». У результаті аварії водій автомашини «Жигулі» та два його пасажири загинули. Водій автомашини «Опель» та чотири пасажири зазначених транспортних засобів отримали тілесні ушкодження (госпіталізовано).

У селі Ільковичах Сокальського району на Львівщині 33-річний чоловік з Волині не впорався з керуванням автобуса ПАЗ (перевозив 31 пасажира за маршрутом Львів – Луцьк), з’їхав на обочину, вдарився в дерево й перекинувся. У результаті аварії загинули водій та один пасажир, ще дев’ять пасажирів отримали тілесні ушкодження (госпіталізовано).

Бюджет не отримав 2,7 мільйона гривень через «скромність» підприємця

У Деснянському районі міста Києва працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, який у лютому цього року вніс завідомо неправдиві відомості в податкову декларацію про отриманий впродовж 2006 рік прибуток від усіх видів діяльності підприємства й надав її до Державної податкової інспекції Києва. Унаслідок цього до державного бюджету не було сплачено податків на загальну суму понад 2,7 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

Шахраї не нажились за чужий рахунок

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які підробили договір про реалізацію паливно-мастильних матеріалів приватному підприємству й шахрайським шляхом заволоділи грошима згаданого підприємства в сумі 264 тис. гривень. Слідчими органами міліції Великобагачанського райвідділу внутрішніх справ за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 та ч.2 ст.366 КК України (шахрайство та службове підроблення).

ДЗГ МВС України

You may also like...