Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 11.01.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 295 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 818 (55,2 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 39 пограбувань, 9 незаконних заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 49 осіб. У правопорушників вилучено карабін, 12 обрізів мисливських рушниць, 13 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 1 кілограм вибухівки, електродетонатор та 507 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 217 осіб, у яких вилучено понад 27 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 832 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 31 особу.

Порушено 190 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 60 – у сфері службової діяльності, у тому числі 17 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 43 – у бюджетній сфері, 21 – у сфері банківської діяльності, 10 – в агропромисловому комплексі, 8 – у сфері приватизації, 7 – у паливно-енергетичному комплексі та 6 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 25 977 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 001 факт керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 103 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 12 осіб загинули та 106 – травмовані.

Затриманий у Черкасах грабіжник банку виявився тим зловмисником, який минулого року скоїв 6 нападів на банки Києва

Упродовж минулого року повідомлялося про шість розбійних нападів на банківські установи в місті Києві. У результаті проведення комплексу слідчо-оперативних заходів працівниками міліції у скоєнні згаданих злочинів викрито 24-річного жителя міста Черкаси, якого було затримано у місті Черкасах 29 грудня минулого року під час розбійного нападу на відділення комерційного банку «Приватбанк». Перевіряється причетність затриманого до скоєння інших злочинів.

Святкування Різдва закінчились вбивством…

У селі Великій Снітинці Фастівського району Київської області днями у своєму будинку знайдено мертвим з травмою голови 60-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 29-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він Різдвяного вечора під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв дерев’яною палицею вбив потерпілого.

У місті Щолкіному Ленінського району Автономної Республіки Крим днями у своїй квартирі знайдено мертвим з травмою голови 55-річного безробітного. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 39-річного жителя села Лібкнехтівка згаданого району. Попередньо встановлено, що він уночі 8 січня під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив господаря.

«Призовий» гараж чиновнику за «любов» до природи

В місті Луганську працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадовця з охорони навколишнього середовища, який вимагав та отримав у якості хабара гараж (ринкова вартість 6 тис. доларів США) від представника приватного підприємства за підписання акту обстеження зелених насаджень. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Заробітну плату робітникам платили, а про бюджет «забули»

На Вінниччині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито службових осіб відкритого акціонерного товариства, які впродовж останніх чотирьох років, при нарахуванні та виплаті робітникам згаданого товариства заробітної плати, не перерахували до державного бюджету обов’язкові платежі на загальну суму 457,6 тис. гривень. Хмільницькою міжрайонною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

Чиновники чотири роки роздавали державну власність!

У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб міської ради та малого комунального підприємства, які, в порушення вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», впродовж останніх чотирьох років незаконно відчужували об’єкти комунальної власності, чим завдали збитки державі на загальну суму 149,3 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Викладачка техніку «навчала» студентів ефективно?

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито викладача технікуму, яка вимагала від студентів хабарі за успішне складання іспитів. Задокументовано 15 фактів отримання правопорушницею хабарів на загальну суму 4 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Ліцензії на пасажироперевезення видавались «спрощеним» шляхом!

У місті Донецьку працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця державної автотранспортної інспекції, який вимагав та отримав 1,9 тис. доларів США хабара від двох приватних підприємців для подальшої передачі іншим службовим особам інспекції за безперешкодне надання послуг з перевезення населення без проведення перевірок. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.369 КК України (давання хабара).

Вагони без черги за додаткову плату!

На Хмельниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника залізничної станції, який вимагав та отримав 1 тис. грн. хабара від завідуючого складом товариства з обмеженою відповідальністю за першочергову подачу вагонів для згаданого товариства. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Нелегалів зупинили на Закарпатті

У селищі Перечині Закарпатської області у результаті проведених оперативних заходів працівниками міліції затримано групу нелегальних мігрантів у складі п’яти громадян Ісламської Республіки Пакистан. Іноземців передано прикордонникам.

Вибухівка та детонатор до джентльменського набору не входять…

У селі Червоному Жовтні Антрацитівського району Луганської області у результаті проведених оперативних заходів працівниками міліції затримано 40-річного жителя міста Міусинськ Краснолуцької міськради згаданої області у якого вилучено 1 кілограм вибухівки та електродетонатор.

ДЗГ МВС України

You may also like...