Наиболее резонансные преступления и события на 31.01.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 212 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 560 (48,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 37 пограбувань, 2 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено три пістолети, три обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 390 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 161 особу, у яких вилучено близько 18 кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 135 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 52 особи.

Порушено 341 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 145 – у сфері службової діяльності, у тому числі 21 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 54 – у бюджетній сфері, 36 – у сфері банківської діяльності, 20 – у сфері приватизації, по 17 – в агропромисловому комплексі й у паливно-енергетичному комплексі та 15 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 26 353 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 011 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 100 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 15 осіб загинула та 123 – травмовані.

Викрито черговий епізод «діяльності» засудженого до довічного ув’язнення

В Автономній Республіці Крим у результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів працівниками міліції викрито засудженого до довічного ув’язнення 28-річного чоловіка. Слідчими встановлено, що злочинець у січні 1996 року в місті Сімферополі в квартирі 27-річного безробітного, вбив ножем господаря й викрав 300 доларів США, відеомагнітофон та ювелірні вироби.

Подвійне вбивство після спільного застілля!

У місті Керчі Автономної Республіки Крим днями на подвір’ї власного домогосподарства знайдено мертвими з травмами голови 45-річного господаря та його 20-річного сина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано двох місцевих жителів 17-ти та 22-х років. Попередньо встановлено, що вони ввечері під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілим й викрали мобільний телефон. Викрадене вилучено.

Необережність зі зброєю неминуче призводить до трагедії…

У місті Середина-Буді Сумської області днями на вулиці було знайдено мертвим з вогнепальним пораненням грудей 25-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано 22-річного жителя згаданого міста. Попередньо встановлено, що він, внаслідок необережного поводження з мисливським карабіном зареєстрованим на його батька, мимовільним пострілом смертельно поранив потерпілого. Зброю вилучено.

Ревнощі штовхнули чоловіка на вбивство…

У місті Алчевську Луганської області днями у своїй квартирі знайдено мертвою з ножовими пораненнями 26-річну жінку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано 26-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі в зазначеній квартирі під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів, вбив ножем господарку й викрав близько 3,5 тис. гривень. Частину викраденого вилучено.

У селі Дібрівці Шахтарського району Донецької області два тижні тому у своєму будинку було знайдено в непритомному стані 45-річного чоловіка, який згодом помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього злочину затримано 27-річного жителя міста Сніжне згаданої області. Попередньо встановлено, що він під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

Проданих у сексуальне рабство за кордон українок

правоохоронці повернули на батьківщину!

У місті Дніпродзержинську Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 34-річну місцеву жительку, яка в травні 2005 року вивезла до Турецької Республіки 18-річну жительку згаданого міста, де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

У місті Миколаєві оперативниками затримано двох місцевих жительок 31-го та 63-х років, які в грудні 2004 року вивезли до Грецької Республіки 21-річну жительку зазначеного міста, де продали її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

У місті Артемівську Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 26-річного громадянина Республіки Грузії. Попередньо встановлено, що він днями в згаданому місті викрав з автомашини ЗіЛ закритого акціонерного товариства сумку, у якій знаходилися 650 грн., що належить 30-річному жителю міста Лисичанськ Луганської області, водію зазначеного товариства. Частину викраденого вилучено.

Кривдників депутата затримано!

В місті Українці Обухівського району Київської області у квітні минулого року невідомі на території ринку відібрали в депутата Київської обласної ради барсетку, у якій знаходилися одна тисяча гривень та мобільний телефон. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього злочину затримано 24-річного жителя Кагарлицького району згаданої області та 21-річного жителя Черкаської області, студентів Міжрегіональної академії управління персоналом.

Високі швидкості призводять до смертельних наслідків…

На автодорозі поблизу села Вікторії Пирятинського району Полтавської області 32-річний житель міста Дніпропетровськ, керуючи власною автомашиною “Нісан” зіткнувся з автомашиною “Хонда” під управлінням її власника – 40-річного громадянина Російської Федерації, яка рухалася в попутному напрямку. У результаті аварії два пасажири “Хонди” загинули, а водій – отримав тілесні ушкодження.

Директор лісогосподарства встановив «спеціальні розцінки»!

На Волині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано директора спеціалізованого лісогосподарського підприємства, який вимагав та отримав відповідно 2 тис. доларів США й 700 євро хабарів від директора фермерського господарства і приватного підприємця за укладання з ними угод щодо порубки деревини на території зазначеного підприємства. За даним фактом органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Директор ефективно «зберіг» державне майно!

На Закарпатті працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито засновника й директора приватного підприємства, який незаконно реалізував автоматичну фрезерну копіювальну лінію отриману від Державної виконавчої служби на відповідальне зберігання, а отримані кошти в сумі 780 тис. грн. використав на господарську діяльність свого підприємства. Слідчим управлінням зазначеного УМВС за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.209 КК України (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом).

Кредит отримали під заставу вже закладеного майна!

У Мукачівському районі Закарпатської області працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які в цьому році надали до відділення банку неправдиві відомості щодо наявності заставного майна (24 одиниці автотранспортних засобів, які перебували в якості застави) й отримали кредит у сумі 3,65 млн. доларів США. Таким чином зазначеній компанії завдано збитки на суму понад 541,6 тис. гривень. Слідчим управлінням зазначеного УМВС за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами).

Підприємець вигідно «зберіг» майно!

У Виноградівському районі Закарпатської області працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито приватного підприємця, який упродовж останніх семи років незаконно реалізував 213 одиниць транспортних засобів отриманих від Державної виконавчої служби на відповідальне зберігання, а отримані кошти в сумі 108,7 тис. грн. привласнив. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Чиновники переплутали місце встановлення обладнання?

На Дніпропетровщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю з обслуговування Придніпровської залізниці викрито двох посадовців державного підприємства, які впродовж 2004-2005 років, у порушення вимог Закону України «Про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти», використали бюджетні кошти у сумі понад 1,6 млн. грн. на придбання обладнання для встановлення його на газорозподільному пункті відкритого акціонерного товариства. Таким чином державі завдано збитки на вказану суму. Слідчим відділом лінійного управління на Придніпровській залізниці за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 КК України (порушення законодавства про бюджетну систему України).

Міський голова жила бідно?

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито міського голову, яка вимагала та отримала одну тисячу доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння останньому в отриманні ним в оренду земельної ділянки на території міськради. прокуратурою області за матеріалами УДСБЕЗ ГУМВС України в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

4,5 мільйона збитків від 29 ввезених автомашин!

На Хмельниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито відносно десять місцевих жителів, які впродовж 2003 року ввезли на територію України 29 легкових автомобілів іноземного виробництва й для їх реєстрації надали до МРЕВ ДАІ підроблені документи. Унаслідок цього державі завдано збитки, у вигляді несплати обов’язкових платежів, на загальну суму 4,5 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.201, ч.2 ст.212 і ч.2 ст.366 КК України (контрабанда, ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів та службове підроблення).

ДЗГ МВС України

You may also like...