В Хмельницком немца ограбили доморощенные «иностранцы»

28-річний громадянин Німеччини, який завітав до України, щоб відвідати знайомих, якось ввечері вирішив відпочити у одній з кав’ярень обласного центру і… став жертвою розбійного нападу. Завдяки оперативному реагуванню працівників міліції одразу ж вдалося вийти на слід підозрюваних. Ними виявились також іноземці – 21-річний росіянин та 26-річний громадянин Азербайджану. Останній мав статус нелегального мігранта і відносно нього було прийняте рішення про видворення в добровільному порядку за межі України. Дату видворення призначили на 8 лютого. Молодик із цієї малоприємної обставини вирішив отримати власну вигоду, тому і вчинив злочин у цей період, сподіваючись, що виїхавши незабаром з нашої держави, він зможе уникнути покарання. До речі, хлопець мав за плечима чималі спортивні досягнення у вільній боротьбі.

Під час з’ясування обставин вчинення злочину стало відомо, що юнаки відпочивали у тому ж кафе, що й потерпілий. Їх увагу привернув дорогий мобільний телефон громадянина Німеччини, та й зовні чоловік виглядав вельми забезпеченим. Прикинувши, що іноземець може мати при собі ще й чималеньку суму грошей, хлопці стали вичікувати, коли жертва залишить заклад. Щойно молодик переступив поріг кав’ярні, щоб йти додому, як на нього напали. Зловмисники, нанісши жертві декілька сильних ударів кулаками по голові і тулубу, заволоділи його мобільним телефоном, 500 гривнями та паспортом.

Проте любителям легкої наживи недовго довелось тішитись здобиччю. Працівники міліції, перевіривши усіх відвідувачів, які того вечора також відпочивали у кав’ярні, швидко затримали підозрюваних. Їхні дії чинним законодавством України розцінюються як розбійний напад, за який згідно ч.2 ст.187 передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років. Наразі зловмисники перебувають під слідством, правоохоронці перевіряють їх на причетність до інших злочинів.

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...