Криминальная хроника Украины на 13.02.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 746 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 853 (49,5 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 48 пограбувань, 9 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 48 осіб. У правопорушників вилучено три пістолети, три карабіни, два обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 600 грамів вибухівки та 1,1 тис. набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 222 особи, у яких вилучено близько 37 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 025 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 45 осіб.

Порушено 158 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 51 – у сфері службової діяльності, у тому числі 14 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 27 – у бюджетній сфері, 14 – у сфері приватизації, 11 – у сфері банківської діяльності, 10 – у паливно-енергетичному комплексі, 9 – в агропромисловому комплексі та 2 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 18 775 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 958 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 82 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 19 осіб загинула та 78 – травмовані.

У Солом’янському районі міста Києва тиждень тому в парку відпочинку «Першотравневий» було знайдено мертвим з травмою голови 60-річного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 24-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він уночі під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У місті Маріуполі Донецької області тиждень тому на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови 66-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 24-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У місті Миколаєві в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 48-річного місцевого жителя та 27-річного жителя міста Баштанка Миколаївської області, які минулого тижня на вулиці обласного центру заподіяли смертельні ножові поранення місцевій жительці й викрали в неї мобільний телефон та 80 гривень.

Учень «замінував» своє ПТУ

У місті Дніпродзержинську Дніпропетровської області днями до міліції зателефонував невідомий і повідомив, що в приміщенні вищого професійно-технічного училища закладено вибухівку. На час обстеження правоохоронцями було евакуйовано 515 учнів та викладачів зазначеного навчального закладу. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими оперативно-розшуковими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 17-річний місцевий житель, учень згаданого навчального закладу.

У місті Вуглегірську Єнакієвської міськради Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 37-річного місцевого жителя, який два тижні тому на міському кладовищі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з хуліганських спонукань, пошкодив хрести на 15 могилах.

У місті Хмельницькому в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 29-річного громадянина Республіки Білорусь, який днями зламав замки вхідних дверей квартири 25-річного місцевого жителя й намагався скоїти крадіжку. Перевіряється причетність затриманого до скоєння інших злочинів.

Санітарне погодження за невелику пожертву

У місті Донецьку працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця санітарно епідеміологічної станції, який вимагав та отримав 500 грн. хабара від двох приватних підприємців за погодження останнім документів на здійснення ними підприємницької діяльності. Задокументовано ще 15 фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму понад 5 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб відділу освіти районної державної адміністрації, які в минулому році уклали з приватним підприємством договір на виконання робіт по ремонту системи опалення та водопостачання в середній школі й перерахували на розрахунковий рахунок згаданого підприємства 121,3 тис. грн. бюджетних коштів, хоча фактично ремонтні роботи не проводилися. Унаслідок дій правопорушників державі завдано збитки на вказану суму. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У місті Тернополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадову особу Державної виконавчої служби, який вимагав та отримав 300 доларів США хабара від місцевого жителя за видачу останньому довідки про відсутність арешту на його майно. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Власність одного вирішили роздати дев’ятьом

В Івано-Франківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб одного із районних управлінь земельних ресурсів та державного підприємства із проектування землеустрою. Встановлено, що зловмисники в 2005 році, у порушення вимог Земельного кодексу України, Закону України «Про фермерське господарство», затвердили та видали дев’ятьом місцевим жителям – членам фермерського господарства документацію про передачу в приватну власність земельних паїв загальною площею 5,06 гектара, хоча фактично зазначена земельна ділянка знаходилася в користуванні місцевого фермера. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 824,8 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

«Контрабандний» потяг зупинено на Чернігівщині

На Чернігівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито факт перевезення в поїзді сполученням Санкт-Петербург – Київ прихованих від митного контролю лікарських засобів, будівельного обладнання та 8 тис. компакт-дисків загальною сумою 250 тис. гривень. Вантаж вилучено та передано на склад Чернігівської митниці. Митницею за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.201 КК України (контрабанда).

185 мільйонів на перед, а обладнання … «потім»

В Київський області працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Зловмисники в серпні 2006 року уклали з Національною акціонерною компанією договір підряду на будівництво метрологічного центру, отримали 185 млн. грн. бюджетних коштів, які через фіктивні фінансово–господарські операції із закупівлі метрологічного обладнання перерахували товариству з обмеженою відповідальністю і приватному підприємству. При цьому обладнання так і не було поставлено. Генеральною прокуратурою України за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Хроніки мандрівок та «кінцевих» зупинок «Трамодолу»

У місті Луганську працівниками міліції затримано 24-річного приватного підприємця, за місцем роботи та проживання якого загалом вилучено 21,3 тис. таблеток сильнодіючого лікарського засобу «Трамадол».

У місті Лозовій Харківської області працівниками міліції затримано 36-річного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 1,6 тис. таблеток сильнодіючого лікарського засобу «Трамадол».

У селі Малому Березному Великоберезнянського району Закарпатської області у будинку 31-річної місцевої жительки затримано групу нелегальних мігрантів у складі трьох громадян Ісламської Республіки Пакистан та двох – Народної Республіки Бангладеш. Іноземців передано прикордонникам.

ДЗГ МВС України

You may also like...