Криминальная хроника Украины на 21.02.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 503 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 744 (49,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 50 пограбувань, 1 незаконне заволодіння транспортним засобом.За незаконне зберігання зброї затримано 30 осіб. У правопорушників вилучено пістолет-кулемет, дві гвинтівки, шість обрізів мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 300 грам вибухівки та 470 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 230 осіб, у яких вилучено близько 32 кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 760 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 осіб.

Порушено 240 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 88 – у сфері службової діяльності, у тому числі 12 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 35 – у бюджетній сфері, 22 – у сфері банківської діяльності, 19 – в агропромисловому комплексі, 14 – у сфері приватизації, 9 – у паливно-енергетичному комплексі та 4 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 18 097 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 953 факти керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 103 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 18 осіб загинула та 116 – травмовані.

Подвійне вбивство заради 200 гривень

У селищі Ізмаїльського району Одеської області тиждень тому у своєму будинку знайдено мертвим з травмою голови 76-річного господаря та в непритомному стані з аналогічним пораненням його 74-річну дружину, яка по дорозі до лікарні померла. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 24-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі зайшов до вказаного будинку, заподіяв господарям смертельні тілесні ушкодження й викрав 200 гривень.

В селищі Сакського району Автономної Республіки Крим тиждень тому у своєму будинку було знайдено мертвою з ознаками удушення господарку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано двох місцевих жителів – 41-річну жінку та 38-річного чоловіка. Попередньо встановлено, що вони ввечері в будинку потерпілої під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушили господарку.

У місті Алушта Автономної Республіки Крим на початку місяця у своїй квартирі знайдено мертвим з травмою голови 59-річного безробітного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 25-річного сина потерпілого. Попередньо встановлено, що він уранці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження своєму батькові.

Поляка затримали за крадіжку електроінструментів

У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 34-річного громадянина Республіки Польщі, який днями зайшов до будинку 25-річного місцевого жителя й викрав електроінструмент. Викрадене вилучено.

Кінцева зупинка вояжу наркопідприємця

У місті Дніпропетровську оперативниками затримано 48-річного місцевого жителя, приватного підприємця, з автомашини “ГАЗель” якого вилучено сильнодіючі лікарські засоби: “Трамадол” – 372,2 тис. таблеток, “Димедрол” – 50 тис. таблеток, “Кетамін” – 10 тис. таблеток та “Клофелін” – 45 тис. таблеток.

У гості до України приїхав з героїном

У місті Харкові працівники міліції затримали 56-річного громадянина Республіки Азербайджан, який перебував в Україні у гостях, і вилучили у нього 5 грамів героїну.

Чиновник «прискорювався» лише за хабар!

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю спільно з працівниками Служби безпеки України затримано посадовця Державної митної служби України, який вимагав та отримав 350 грн. та 50 доларів США хабара від директора приватного підприємства за прискорення проведення для останнього експертних досліджень зразків сировини. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У місті Суми працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито експерта філії банку, який отримав від двох місцевих жителів 1500 грн. й 200 доларів США нібито для подальшої передачі їх у якості хабарів керівництву банку за вирішення питання щодо надання згаданим жителям кредитів на придбання автомашин. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.190 і ч.2 ст.369 КК України (шахрайство та давання хабара)

Самозахоплення землі здійснив будівельний кооператив

У місті Харкові працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб будівельного кооперативу, які самовільно зайняли земельну ділянку, що належить Харківському міськвиконкому, для будівництва гаражів, чим завдали збитки місцевій громаді на суму понад 195 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво).

Легким рухом руки заволоділи цілим заводом

В Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб науково-виробничого підприємства, які в 2001 році незаконно внесли до статутного фонду товариства з обмеженою відповідальністю майновий комплекс заводу, який належав іншому товариству з обмеженою відповідальністю, чим завдали збитки засновникам останнього товариства на загальну суму 257 тис. гривень. Слідчим управлінням УМВС України в області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Спливають нові факти «діяльності» хабарника

У Чернівецькій області у ході розслідування кримінальної справи порушеної за ознаками злочинів передбачених ст. 27, ч.5 ст.191, ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК України (види співучасників, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) відносно начальника обласної філії одного банку виявлено ще один факт скоєння ним злочину. Правоохоронцями встановлено, що зловмисник вимагав та отримав 10 тис. грн. хабара від місцевого жителя за відмову від претензій до останнього з повернення кредиту, де він виступав поручителем. Органами прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...