Криминальная хроника Украины на 15-17.03.08

15.03.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3740 заяви про злочини. Вжитими заходами 1870 (50 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 15 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 38 пограбувань, 8 незаконних заволодінь транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 62 особи. У правопорушників вилучено 2 пістолети, 6 обрізів мисливських рушниць, 20 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 2 гранати, 2,2 кг вибухівки та 1447 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 176 осіб, у яких вилучено близько 9,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3468 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 36 осіб.

Порушено 203 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 79 – у сфері службової діяльності, у тому числі 13 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 32 – у бюджетній сфері, 22 – у сфері приватизації, 11 – у сфері банківської діяльності, 15 – у паливно-енергетичному комплексі, 13 – в агропромисловому комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 22253 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1070 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 93 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 8 осіб загинули та 104 – травмовані.

У місті Одеса в автомашині місцевого 38-річного жителя, знайдено саморобний вибуховий пристрій, виготовлений з використанням вибухівки, електромеханічного годинника та елемента живлення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано його матір – жительку зазначеного міста, приватного підприємця. Попередньо встановлено, що вона в січні цього року, на ґрунті неприязних відносин, за 5 тис. доларів США замовила вбивство сина жителю обласного центру. Останній виготовив згаданий вибуховий пристрій та поклав його до вказаної автомашини. Зловмисників затримано.

У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 21-річного жителя Придністров’я (в Україні перебував у приватних справах). Попередньо встановлено, що він уночі зламав замки вхідних дверей магазину приватного підприємця, й викрав продукти харчування.

У столиці працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця державного комунального торгівельного підприємства. Він у березні 2006 року уклав фіктивні договори з двома товариствами з обмеженою відповідальністю про надання останніми маркетингових, юридичних та інформаційно-консультаційних послуг (фактично не надавалися) й перерахував їм грошові кошти на загальну суму 2,7 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.27 та ч.5 ст.191 КК України (види співучасників та привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівників митниці. Вони, неналежно виконуючи службові обов’язки, без наявності сертифікату відповідності, виданого органом Держпоспоживстандарту чи уповноваженим органом, розмитнили гральне обладнання вартістю 200 тис. грн., що надійшло приватному підприємцю. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.367 КК України (службова недбалість).

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника комунального підприємства. Він вимагав та отримав 800 грн. хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду приміщення цеху згаданого підприємства. Правопорушника затримано. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

16.03.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 077 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 478 (48 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 9 вбивств, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 41 пограбування, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 36 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, три карабіни, чотири обрізи мисливських рушниць, дев’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 2,8 кг вибухівки та 784 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 177 осіб, у яких вилучено 10,2 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 791 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 99 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 45 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 776 дорожньо-транспортних пригод, у яких 13 осіб загинули та 142 – травмовані.

У Святошинському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 14 березня, з метою крадіжки, зайшов до квартири місцевої жительки, яку орендували дві жительки міста Славутич Київської області, вбив ножем останніх й викрав ноутбук.

У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевих жителів – двох братів. Попередньо встановлено, що вони 27 жовтня минулого року на території меморіалу викрали фрагмент з кольорового металу.

У селищі Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері 13 березня в згаданому селищі в будинку пенсіонера, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв тілесні ушкодження господарю. 14 березня пенсіонер помер.

У Солом’янському районі міста Києва затримано іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він увечері 14 березня в гуртожитку за місцем тимчасового проживання під час сварки, на ґрунті ревнощів, заподіяв тілесні ушкодження своїй співвітчизниці – студентці згаданого навчального закладу.

У столиці 26 січня цього року невідомий на вулиці відібрав у співробітника посольства сумочку, у якій знаходилися 500 доларів США, 1 тис. грн. та особисті документи. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів у скоєнні цього злочину викрито раніше затриманого за скоєння аналогічного злочину місцевого жителя. Частину викраденого вилучено.

У місті Миколаїв Львівської області на вулиці затримано жителя села Миколаївського району, у якого вилучено пістолет іноземного виробництва калібру 9 мм з глушником та 8 набоїв до нього.

У лісосмузі поблизу села Одеської області зі схованки, яка належить раніше затриманому за крадіжку місцевому жителю, вилучено чотири саморобних пістолета та 44 набої калібру 9 мм.

У селищі Донецької області затримано жителя міста Краматорськ, у якого вилучено майже 1,5 кг вибухівки.

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцевого жителя. Він у минулому році спільно з невстановленими особами уклав договір купівлі-продажу земельної ділянки (загальна площа 0,26 га), яка належить організації, зазначивши як власника та продавця підставну особу – другого місцевого жителя. У подальшому правопорушники, на підставі рішення суду та виконавчого листа, зареєстрували в бюро технічної інвентаризації право власності на зазначену ділянку за третім місцевим жителем. Таким чином організації завдано збитки на суму 472 тис. гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

На Кіровоградщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника податкової інспекції. Вона отримала 3,8 тис. грн. хабара від співробітника механізованої дільниці за непроведення перевірки діяльності згаданого підприємства. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітників районної адміністрації. Вони передали в оренду приватному підприємцю земельну ділянку, яка знаходиться в розпорядженні державного підприємства, чим завдали збитки останньому на суму 603,48 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.365, ч.2 ст.366 КК України (перевищення влади або службових повноважень та службове підроблення).

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника закритого акціонерного товариства. Він отримав 1,3 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання останньому в оренду складського приміщення розташованого на території згаданого товариства. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

17.03.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2188 заяв про злочини. Вжитими заходами 964 (44,1 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійних нападів, 29 пограбувань, 5 незаконних заволодінь транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 г вибухівки та 157 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 88 осіб, у яких вилучено понад 11 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2033 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 850 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 340 – у сфері службової діяльності, у тому числі 47 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 138 – у бюджетній сфері, 67 – у сфері банківської діяльності, 82 – у сфері приватизації, 43 – в агропромисловому комплексі, 43 – у паливно-енергетичному комплексі та 12 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 21136 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1291 факт керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 116 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 14 осіб загинула та 148 – травмовані.

В селищі Сімферопольського району Автономної Республіки Крим у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовим пораненням живота громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано його сина – 37-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері в квартирі потерпілого, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив ножем господаря.

В місті Чернівці у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 29-річного громадянина Республіки Молдова та 24-річного жителя села Сторожинецького району Чернівецької області, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони ввечері, шляхом віджиму вхідних дверей, проникли до будинку місцевого громадянина, й викрали металевий сейф у якому знаходилися 3 тис. євро, ювелірні вироби та особисті документи. Викрадене вилучено.

У місті Івано-Франківськ затримано громадянина, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено лабораторне обладнання для виготовлення наркотичних засобів та 2 мл наркотичної речовини.

На Київщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову сільської ради. Він вимагав і отримав 10 тис. доларів США й 40 тис. грн. хабара від місцевого жителя за виділення останньому п’яти земельних ділянок (загальна площа 1,25 га) на території сільради та сприяння йому в отриманні ще 16 земельних ділянок (загальна площа 32 га) у згаданому районі. Правопорушника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.4 ст.27, ч.3 ст.190, ч.2 ст.368 і ч.1 ст.369 КК України (види співучасників, шахрайство, одержання хабара та давання хабара).

У місті Севастополь працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця житлово-комунального господарства. Він у грудні минулого року підробив акт виконаних будівельно-монтажних робіт з капітального ремонту житлового будинку (фактично роботи не виконувалися) й незаконно перерахував товариству з обмеженою відповідальністю» понад 190 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора комунального підприємства. Зазначене підприємство впродовж двох минулих років, без отримання відповідної ліцензії, видобуло та реалізувало понад 5 тис. куб. метрів піску з кар’єру, унаслідок чого було незаконно отримано прибуток на загальну суму 230 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.202 КК України (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю).

ДЗГ МВС України

You may also like...