Сфальсифікувавши протокол зборів, зловмисники «прихватизували» майно та 5,6 тисячі гектарів землі

Порушенням кримінальної справи закінчилася перевірка правоохоронцями оперативної інформації щодо фактів підробки документів службовцями КСП, внаслідок чого на користь товариства з обмеженою відповідальністю відійшли майнові активи колективного сільгосппідприємства у Київській області. З’ясовано, що постановою Арбітражного суду Київської області від 01.03.2000 зазначене підприємство визнано банкрутом та призначено процедуру його ліквідації.

10.11.2004 ухвалою Господарського суду Київської області у справі про банкрутство керівництвом підприємства затверджено мирову угоду між арбітражним керуючим, головою комітету кредиторів та ТОВ в особі директора.

27.11.2006 Печерською районною в м. Києві державною адміністрацією, на підставі рішення загальних зборів членів КСП від 11.11.2005, затверджено нову редакцію статуту ТОВ, згідно з якою товариство продовжило свою діяльність шляхом приєднання зазначеного підприємства.

Вказана мирова угода та рішення загальних зборів членів КСП стали підставою для переходу від цього господарства до ТОВ усіх прав і обов’язків.

У ході перевірки правоохоронцями було опитано майже півсотні членів КСП, які пояснили, що на загальних зборах, де вирішувалося питання про припинення діяльності КСП та приєднання до ТОВ , вони присутніми не були і відповідно за дане рішення не голосували.

Протокол зборів підписано головою зборів, який на той час був головою КСП, та секретарем зборів, на той час юристом цього підприємства.

Таким чином через завідомо неправдиві відомості до протоколу загальних зборів КСП від 11.11.2005, посадовці шахрайським шляхом заволоділи майном членів КСП – цілісним майновим комплексом (73 об’єкти нерухомого майна на суму 1,5 млн. грн.) та земельною ділянкою загальною площею 5 627,1 га. За попередньою оцінкою сума збитків склала 33,8 млн. грн.

За зібраними матеріалами 17.04.2008 порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.З ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. Обґрунтовано підозрюються у скоєнні злочину голова та юрист.

Створено слідчо-оперативну групу для встановлення інших фактів зловживань. Вживаються заходи із відшкодування завданих збитків.

ДЗГта МД МВС України

You may also like...