Криминальная хроника Украины на 09.06.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2192 заяви про злочини. Вжитими заходами 986 (44,9 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 30 пограбувань, 6 незаконних заволодінь транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 3 особи. У правопорушників вилучено пістолет, одну одиницю саморобної вогнепальної зброї, 200 г вибухівки та 52 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 75 осіб, у яких вилучено 4,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2273 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 10 осіб.

Протягом минулого тижня порушено 676 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 299 – у сфері службової діяльності, у тому числі 56 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 83 – у бюджетній сфері, 75 – у сфері приватизації, 30 – у паливно-енергетичному комплексі, 54 – у сфері банківської діяльності, 56 – в агропромисловому комплексі та 8 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 23007 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1476 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 168 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 24 особи загинули та 225 – травмовані.

В місті Харків знайдено мертвим громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні злочину затримано 22-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він на вулиці після спільного вживання спиртних напоїв в ході раптово виниклої сварки ножем вбив потерпілого.

На території одного з ринків Овідіопольського району Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Грузії (в Україні перебуває з метою працевлаштування). Попередньо встановлено, що він у жительки обласного центру, приватного підприємця відібрав 2,3 тис. гривень.

У Закарпатській області затримано жителя селища зазначеного області, у якого вилучено 200 г вибухівки.

У Києві затримано місцевого жителя, без постійного місця роботи, з автомашини якого вилучено 20 г героїну.

У Кривому Розі Дніпропетровської області затримано 37-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 45,7 кг макової соломки.

У місті Одеса на вулиці затримано 42-річного громадянина Грузії (в Україні перебуває з метою працевлаштування), у якого вилучено 0,5 г героїну.

У столиці працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він у податковій декларації наданої до Державної податкової інспекції зменшив суму отриманого прибутку від здійснення господарської діяльності зазначеним товариством. Унаслідок протиправних дій правопорушника до державного бюджету не сплачено податок на додану вартість на суму понад 3,7 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову сільської ради. Вона впродовж 2003-2004 років надавала до районного відділу земельних ресурсів завідомо неправдиві відомості, що до використання земель зазначеної сільради. Унаслідок, цього державі завдано збитки на суму понад 1,9 млн. гривень. Органам прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито військового комісара одного з районів. Він вимагав та отримав 1 тис. доларів США хабара від місцевого жителя за незаконну видачу останньому військового квитка. Правопорушника затримано. Органами прокурати порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...