Криминальная хроника Украины на 06-07.07.2008

Криминальная хроника Украины на 06-07.07.2008на 06.07.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 843 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 311 (46,1 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 30 пограбувань, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, саморобний пістолет та 290 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 154 особи, у яких вилучено 47,5 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 079 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 30 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 4 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 875 дорожньо-транспортних пригод, у яких 24 особи загинули та 209 – травмовані.

В одному з селищ Запорізької області 5 липня о 13.10 затримано жителя райцентру. Попередньо встановлено, що він годину тому на вулиці під час сварки на ґрунті неприязних відносин, побив жителі міста Василівка та пострілами із власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив його брата. Також отримали вогнепальні поранення двоє місцевих жителів, які в цей час проходили поруч.

В місті Ужгороді 5 липня на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано п’ятьох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 4 липня на вулиці під час раптово виниклої сварки заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У місті Суми на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 10,5 тис. капсул трамадолу.

В одному з селищ Донецької області затримано місцевого жителя, за місцем проживання якої вилучено 13,1 кг марихуани та 13,3 кг макової соломки.

У місті Львів на залізничному вокзалі у результаті проведення спеціальної операції затримано трьох місцевих жителів, у яких вилучено 798 таблеток «екстазі».

В АР Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державної установи. Вони незаконно передали закритому акціонерному товариству п’ять газових котелень, що знаходилися на балансі їх установи, чим завдали збитки державі, у вигляді несплати орендної плати, на суму понад 200 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень)

В місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцеву жительку. Вона зареєструвала на підставних осіб фіктивне товариство з обмеженою відповідальністю й через його рахунки, відкриті в банку, незаконно здійснила фінансові операції на суму понад 53,9 млн. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво)

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб селищної ради. Вони прийняли незаконні рішення про реалізацію шістьом товариствам з обмеженою відповідальністю земельних ділянок загальною площею 8,09 га за заниженою вартістю. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на суму 37 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника сільської ради. Вона отримала 1 тис. грн. хабара від місцевого жителя за сприяння останньому в підготовці та видачі рішення сесії сільради щодо надання йому дозволу на розробку проекту відводу земельної ділянки. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара)

на 07.07.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 121 заява про злочини. Вжитими заходами 919 (43,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійні напади, 24 пограбування, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 5 осіб. У правопорушників вилучено три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 г вибухівки та 70 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 52 особи, у яких вилучено 4,5 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 659 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 7 осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 521 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 242 – у сфері службової діяльності, у тому числі 42 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 763 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 19 осіб загинули та 198 – травмовані.

У місті Дніпропетровськ в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 4 липня в квартирі своєї бабусі під час раптово виниклої сварки вбив ножем господарку.

В одному з селищ Одеської області 4 липня у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя одного з селищ згаданого району. Попередньо встановлено, що він уночі 3 липня в згаданому будинку, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарці й викрав 300 грн. та горілчані вироби.

В одному з селищ Запорізької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 2 липня в будинку матері своєї співмешканки, під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив молотком господарку. Увечері цього ж дня він зайшов до будинку сусідки, де під час раптово виниклої сварки вбив ножем господарку. Після цього повернувся до будинку матері своєї співмешканки й заподіяв смертельні тілесні ушкодження своїй.

В одному з селищ Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 5 липня у своєму будинку заподіяв смертельні тілесні ушкодження своїй однорічній падчерці.

В місті Тернопіль 5 липня на вулиці було знайдено мертвим з ножовими пораненнями невідомого чоловіка. Ним виявився місцевий житель. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя згаданого міста. Попередньо встановлено, що він увечері 4 липня на вулиці під час раптово виниклої сварки вбив потерпілого.

У місті Дніпропетровськ в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 2 липня викрав з пам’ятника дзвін, виготовлений з кольорового металу.

У місті Севастополь затримано громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він уранці 6 липня в кімнаті гуртожитку за місцем тимчасового проживання зґвалтував місцеву жительку.

В одному з селищ Луганської області затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 150 г вибухівки.

У Солом’янському районі міста Києва затримано місцевого жителя, у якого вилучено 15 таблеток «екстазі».

У Шевченківському районі міста Києва затримано місцевого жителя, у якого вилучено 1 г кокаїну та 2 г марихуани.

У Подільському районі міста Києва затримано місцевого жителя, у якого вилучено 100 г амфетаміну.

На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб будівельно-монтажного управління. Вони підробили касові ордери й привласнили 240 тис. грн., отриманих від жителів згаданого району на проведення будівельно-монтажних робіт з газифікації. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення)

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітницю медичного закладу. Вона вимагала та отримала 300 грн. хабара від місцевого жителя за оформлення листа тимчасової непрацездатності. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника садівничо-дачного товариства. Він, з метою незаконної зміни цільового призначення земельних ділянок сільськогосподарського виробництва загальною площею 59,6 га, надав до суду підроблені листи державної адміністрації про відмову членам кооперативу в зміні цільового призначення земельних паїв, що їм належали. На підставі зазначених фіктивних документів згаданим судом було винесено рішення про зміну цільового призначення вказаних земель на садівництво. Таким чином державі, за рахунок втрат земель сільськогосподарського виробництва, завдано збитки на суму понад 6 млн. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство)

ДЗГ МВС України

You may also like...