Криминальная хроника Украины на 24.09.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 636 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 646 (45,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 34 пограбування, 6 розбійних нападів, 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 29 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 300 грамів вибухівки та 450 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 76 осіб, у яких вилучено 37,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 673 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 44 особи.

Протягом минулої доби порушено 125 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 57 – у сфері службової діяльності, у тому числі 15 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 173 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 23 особи загинули та 211 – травмовані.

У Дніпровському районі міста Києва в під’їзді житлового будинку було знайдено мертвим з ножовими пораненнями грудей 43-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 23-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері в зазначеному під’їзді під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, убив ножем потерпілого.

У місті Дніпродзержинську Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 33-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона в травні 2002 року, під приводом працевлаштування, вивезла до Турецької Республіки безробітну жительку цього ж міста, 1984 р.н., де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 26-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона в грудні 2006 року, під приводом працевлаштування, вивезла до Об’єднаних Арабських Еміратів безробітну жительку цього ж міста, 1985 р.н., де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

У селищі Ківшарівці Куп’янської міськради Харківської області на залізничному вокзалі затримано 42-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 300 грамів вибухівки.

У місті Черкасах затримано 23-річного безробітного жителя міста Чигирин Черкаської області, у якого вилучено 60 таблеток “екстазі”.

У місті Чигирині Черкаської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 25-річного безробітного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено 100 грамів амфетаміну.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано двох посадовців інспекції з охорони та використання земель. Вони вимагали та отримали 5 тисяч гривень хабара від жительки Ленінського району за зменшення їй суми штрафу за самовільне використання нею земельної ділянки садового товариства. Прокуратурою Ленінського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Київській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб одного із державних підприємств, які перерахували товариству з обмеженою відповідальністю 291 тисячу гривень за надання останньому юридичних послуг (фактично не надавалися). Таким чином державі завдано збитки на вказану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Тернопільській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох посадовців однієї з міських рад області. Вони вимагали та отримали 1,5 тисяч доларів США хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду одного з приміщень кінотеатру. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...