Коні не винні… у тому, що кінноспортивної школи не буде

Уже два роки поспіль не вщухають пристрасті навколо київської будівельної компанії «Еліта-центр», яка ошукала на сотні тисяч доларів чимало громадян, але до цього часу жодному з потерпілих так і не вдалося повернути хоча б частину вкладених у будівництво квартир коштів. На жаль, такий негативний досвід будівництва «повітряних замків» швидко поширився регіонами України, де підприємливі ділки підхопили ідею швидкого збагачення, при цьому щоразу удосконалюючи схему шахрайства. Не стала виключенням і Хмельниччина.

Декілька місяців поспіль увагу водіїв, які їдуть у напрямку Старокостянтинова, привертає невеличка яскрава будівля зі скла з красномовним написом «Агентство з продажу нерухомості». Незабаром після її появи, на пагорбі за будівлею, наче гриби після дощу, почали виростати котеджі, що викликало чималий подив у високопосадовців Хмельницького району, адже, наскільки їм було відомо, земля ця надавалася зовсім не під індивідуальну забудову, а під створення кінноспортивної школи, аквапарку та бази відпочинку з повним сервісним обслуговуванням та відповідним благоустроєм. 25,82 га землі сільськогосподарського призначення на території Лісогринівецької сільської ради, відповідно до угоди, укладеної у 2004 році, взяла в оренду відома хмельницька бізнес-леді строком на 49 років з правом подальшого викупу цієї земельної ділянки із державної власності. Оскільки цільове призначення землі було змінене у встановленому законом порядку, то, відповідно до розпорядження голови Хмельницької РДА, підприємець мала сплатити державі втрати сільськогосподарського виробництва в сумі 1 826 442 гривень і лише після цього могла приступити до використання земельної ділянки.

Але пані сплатила лише частину визначеного у розпорядженні платежу, після чого оскаржила розпорядження у суді, мотивуючи свій позов тим, що призначена сума необґрунтовано велика. Доки тяглися судові розгляди, орендарка попри всі умови взялася розпоряджатися орендованою землею, але зовсім не так, як розповідала посадовцям, коли отримувала дозвіл на оренду. Жінка вирішила, що їй вигідніше пустити угіддя під забудову котеджами і, не зволікаючи, взялася шукати клієнтів на купівлю будинків. Бажаючі знайшлися швидко, і живописний пагорб почав поступово обростати будівельними майданчиками. Бідолашні власники, вкладаючи гроші у будівництво, навіть і не підозрюють, що їх просто ошукали. Адже придбані ними котеджі можуть будь-якої миті знести, оскільки відділ архітектури Хмельницької РДА архітектурно-планувального завдання щодо будівництва об’єктів нерухомості на орендованих землях не видавав та й рішення райдержадміністрації про початок будівництва відсутнє. Одним словом, маємо факт самовільного будівництва, який офіційно зафіксований інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю Хмельницької області, матеріали перевірки за яким направлені у прокуратуру Хмельницької області. Сама ж пані підприємець, коли її діяльністю зацікавилися працівники обласного управління ДСБЕЗ, раптово зникла з міста: правоохоронці не можуть її застати ні за місцем проживання, ні на робочому місці.

Ми звертаємося до усіх громадян, які уклади угоди щодо будівництва котеджів на пагорбі поблизу села Лісові Грінівці! Звертайтеся, будь ласка, за роз‘ясненнями в Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Хмельницькій області, щоб не стати учасниками тривалих судових процесів та не бути ошуканими.

Отримати необхідну інформацію ви можете за адресою: м. Хмельницький, провулок Військкоматський, 3 або за телефонами:

8 (0382) 69-23-70, 8 (0382) 69-24-82 або 8-067-384-47-07.

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...