Три ученика из Хмельницкой школы, попали в реанимацию с отравлением слезоточивым газом

Три ученика из Хмельницкой школы, попали в реанимацию с отравлением слезоточивым газом

Два десятикласника та учень 7-го класу Хмельницької ЗОШ № 27 зі шкільних лав потрапили до реанімаційного відділення дитячої міської лікарні з отруєнням сльозоточивим газом.

Під час чергової перерви до учня 10-го класу підійшов незнайомий чоловік та почав вимагати пояснень щодо суперечки з його племінниками, у результаті якої вони отримали тілесні ушкодження. При цьому чоловік шарпнув хлопчину за комір, на що у відповідь неповнолітній вдарив незнайомця рукою в обличчя.

Однокласники школяра, які вийшли з класу на галас, одразу приєднались до бійки, збили чоловіка з ніг та почали бити, хто чим. Захищаючись, молодик вихопив балончик зі сльозоточивим газом та застосував його, розмахуючи у різні боки. На крики саме нагодились вчителі, які і викликали працівників міліції.

Під час виїзду слідчо-оперативної групи та встановлення обставин інциденту з‘ясувалося, що напередодні до десятикласника звернулася учениця дев‘ятого класу зі скаргою на своїх однокласників-братів, які нібито образили її. Молодий «мачо», довго не міркуючи, перед іншими однокласниками провчив хлопчаків за брутальну поведінку кулаками, та так, що завдав їм тілесних ушкоджень.

Коли ввечері брати пояснювали батькам причину появи на тілі синців, їх розмову вимушено почув дядько, який саме відвідував родину. Тож, вболіваючи за племінників, 25-річний молодик вирішив попередити кривдника про можливі законні наслідки таких розбoрок.
Наразі проводиться розслідування та вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 296 ККУ. Стан здоров‘я школярів — задовільний.

Юлія ГРИНЬ
ВЗГ УМВС України
в Хмельницькій області

You may also like...