Криминальная хроника Украины на 13.11.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 765 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 608 (42,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 2 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 37 пограбувань, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 3 кілограма вибухівки та 374 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 61 особу, у яких вилучено 51,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 102 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

Протягом минулої доби порушено 59 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 18 – у сфері службової діяльності, у тому числі 4 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 144 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 23 особи загинули та 173 – травмовані.

У місті Херсоні у березні цього року в приміщенні залу ігрових автоматів одного із товариств з обмеженою відповідальністю було знайдено мертвою жінку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою в скоєнні вбивства затримано 25-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уранці 2 березня зайшов до згаданого залу, вбив ножем потерпілу та викрав 1,5 тисяч гривень виручки.

У селі Порику Хмільницького району Вінницької області у своєму будинку було знайдено мертвим з вогнепальним пораненням шиї 22-річного безробітного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 30-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він в будинку потерпілого пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці вбив господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв. Зброю вилучено.

У селищі Олександрівці Кіровоградської області у вересні цього року до міліції звернувся 51-річний місцевий житель, сторож приватного підприємства. Він заявив, що до приміщення згаданого підприємства увірвалися троє невідомих у масках й під загрозою пістолета зв’язали заявника, викрали із сейфу 9 тисяч гривень і втекли. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою в скоєнні цього злочину затримано чотирьох жителів Черкаської області віком від 30 до 43 років, усі без постійного місця роботи, раніше судимі.

У місті Чернівцях у грудні минулого року до приміщення відділення одного з банків увірвалися троє невідомих у масках й під загрозою фізичної розправи викрали з каси 25 тисяч гривень і втекли. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього злочину затримано трьох жителів Пустомитівського району Львівської області віком від 18 до 25 років, усі без постійного місця роботи.

У місті Рівному працівниками міліції затримано 26-річного безробітного місцевого жителя, який у січні 2006 року, з хуліганських спонукань, зателефонував до міліції й зробив безпідставне повідомлення, що в поїзді сполученням Одеса-Ковель закладено вибухівку.

У місті Луганську міліцією затримано 24-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 3 кілограми  вибухівки та 10 електродетонаторів.

У місті Дебальцевому Донецької області в результаті проведення спеціальної операції працівниками міліції затримано трьох місцевих жителів віком від 29 до 42 років, усі без постійного місця роботи, які займалися виготовленням та збутом наркотичних засобів. Під час проведення обшуку за місцем їх проживання вилучено 224 грами ацетильованого опію, 10 грамів марихуани та лабораторне обладнання для виготовлення наркотичних засобів.

У Донецькій області на станції Краматорськ Донецької залізниці міліцією затримано раніше судимого громадянина Російської Федерації, у якого вилучено 80 грамів марихуани.

У селі Шпитьках Києво-Святошинського району Київської області працівниками міліції затримано 37-річного безробітного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено 30 кілограмів макової соломки.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, який, у порушення вимог Земельного кодексу України, самовільно зайняв земельні ділянки загальною площею 268,8 га, та засіяв їх соняшником, чим завдав збитки державі на загальну суму 4,7 мільйона гривень. Прокуратурою одного з районів порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364  (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який, з метою заволодіння приміщеннями відкритого акціонерного товариства, у серпні 2008 року вніс до реєстру власників іменних цінних паперів згаданого ВАТ завідомо неправдиві відомості про те, що одним з його акціонерів нібито є громадянин Республіки Білорусь, який володіє 21 228 акціями. Таким чином, акціонерам вищезгаданого відкритого акціонерного товариства завдано збитки на суму понад 12,9 мільйона гривень. Головним слідчим управлінням МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, яка надала до акціонерного комерційного банку неправдиві відомості щодо наявності заставного майна й незаконно отримала кредит у сумі 90 тисяч доларів США. Слідчим відділом Одеського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...