Криминальная хроника Украины на 03.12.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 386 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 642 (37,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 52 пограбування, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено гранатомет, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 300 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 51 особу, у яких вилучено 9,4 кілограма  наркотичних засобів.
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 855 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 підозрюваних осіб.
 
Протягом минулої доби порушено 58 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 16 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 107 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 121 – травмовано.

У місті Котовську Одеської області на будівельному майданчику автозаправної газової станції було знайдено тіло 28-річного жителя Балтського району згаданої області, робітника згаданого підприємства. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою в скоєнні вбивства затримано 47-річного жителя міста Балта. Попередньо встановлено, що він увечері 29 листопада на території вказаного майданчика убив сокирою потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У селі Кропивні Золотоніського району Черкаської області у своєму дачному будинку було знайдено мертвим з травмою голови 36-річного безробітного жителя міста Черкаси. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано 20-річну безробітну жительку обласного центру. Попередньо встановлено, що вона ввечері 6 листопада в зазначеному будинку вбила сокирою потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Костянтинівці Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 31-річного громадянина Грузії та 20-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що вони ввечері 1 грудня на вулиці зазначеного міста відібрали у 25-річного жителя Костянтинівського району мобільний телефон. Викрадене вилучено.

На Івано-Франківщині в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 43-річного жителя Коломийського району та 31-річного жителя Косівського району, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони вночі 11 листопада в одному із селищ  Косівського району ввірвалися до приміщення АЗС і під загрозою обріза мисливської рушниці відібрали в оператора зазначеної АЗС 23,3 тисяч гривень виручки.

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб однієї із сільських рад Міловського району. Вони, зловживаючи службовим становищем, незаконно передали дві земельні ділянки (загальна площа 20 га) фермерського господарства фізичним особам, які не є пайовиками вказаного господарства. Унаслідок протиправних дій правопорушників пайовикам зазначеного господарства завдано збитки на суму понад 140 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які виготовили понад 50 тисяч пляшок фальсифікованої горілки. Наразі із незаконного обігу вилучено вказаної продукції на суму понад 450 тисяч гривень. Прокуратурою міста Полтави порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, незаконне виготовлення, підроблення, використання)та ч.1 ст.216 (збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору чи контрольних марок) КК України.

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб комунального підприємства, які підробили реєстраційні документи, на підставі яких було незаконно приватизовано квартиру (знаходилася на балансі в державному житловому фонді) місцевої жительки. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 210 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого за ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

 

You may also like...