Криминальная хроника Украины на 30.12.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 859 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 357 (35,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 26 пограбувань, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 5 осіб. У правопорушників вилучено дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 10 кілограмів вибухівки та 23 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 33 особи, у яких вилучено 1,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 105 осіб.        

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 підозрюваних осіб.
 
Протягом минулої доби порушено 58 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 25 – у сфері службової діяльності, у тому числі 4 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 101  дорожньо-транспортна пригода з потерпілими, у яких 16 осіб загинули та 123 – травмовані.

У місті Шполі Черкаської області в приміщенні залу ігрових автоматів приватного підприємства було знайдено мертвою з травмою голови 45-річну місцеву жительку, адміністратора зазначеного залу. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 21-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уранці 24 грудня каменем убив потерпілу й викрав 300 гривен виручки.

У місті Донецьку на вулиці було знайдено в непритомному стані з травмою голови 46-річного місцевого жителя, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 31-річного жителя міста Красноперекопська Автономної Республіки Крим, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 27 грудня на вулиці дерев’яною палицею завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому й викрав у нього куртку та мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У місті Макіївці Донецької області після гасіння пожежі в будинку  було знайдено мертвим 80-річного господаря. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 55-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 29 листопада цього року в будинку потерпілого завдав смертельних тілесних ушкоджень пенсіонеру під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв й, з метою приховування злочину, підпалив його будинок.

У селі Плисках Борзнянського району Чернігівської області на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвою з травмою голови 69-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 20-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 25 грудня завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Дубному Рівненської області 28 грудня до центральної районної лікарні з дробовим пораненням ноги було госпіталізовано 52-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що уранці того ж дня в лісовому масиві поблизу села Майдана Дубенського району 26-річний житель міста Луцьк, внаслідок порушення правил полювання, пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці завдав зазначене поранення потерпілому. Зброю вилучено.

У Хмільницькому району Вінницької області працівниками міліції затримано 25-річного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено 10 кілограмів вибухівки.

У Шевченківському районі міста Києва міліцією затримано 32-річного безробітного киянина, у якого вилучено 2 грами кокаїну.

У Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора з питань фінансів та економіки відкритого акціонерного товариства (75 % статутного фонду належить державі). Він у вересні 2004 року уклав договір купівлі-продажу векселів із товариством з обмеженою відповідальністю, відповідно до якого прийняв та оплатив 29 векселів на суму 67,1 мільйона гривень. У грудні того ж року він під заставу згаданих векселів отримав у закритому акціонерному товаристві 4,5 мільйона гривень кредиту, який не повернув. Таким чином, у результаті протиправних дій правопорушника державі завдано збитки на суму понад 62,5 мільйона гривень Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...