Криминальная хроника Украины на 21-23.02.2009

Криминальная хроника Украины на 21-23.02.2009

21.02.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 833 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 038 (42,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім  розбійних нападів, 60 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 38 осіб. У правопорушників вилучено автомат, гвинтівку, 3 обрізи мисливських рушниць, 6 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 13,7 кг вибухівки та 2,8 тис. набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 65 осіб, у яких вилучено 51,7 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 9 120 осіб.  

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 36 підозрюваних осіб.

 Протягом минулої доби порушено 198 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 88 – у сфері службової діяльності, у тому числі 12 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 65 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких п’ять осіб загинули та 69 – травмовані.

 У місті Бровари Київської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 25-річного жителя села Чернігівської області, охоронника кооперативу. Попередньо встановлено, що він уночі 17 лютого на території вказаної організації під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем 41-річного громадянина.

 На Луганщині затримано 51-річного громадянина, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 650 г вибухівки.

 У столиці на вулиці затримано 20-річного жителя села Києво-Святошинського району Київської області, без постійного місця роботи, у якого вилучено 5 г героїну.

 У Волинській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито  завідуючу відділенням сімейної медицини міської поліклініки для дорослих. Вона вимагала та отримала 150 доларів США хабара від жительки обласного центру за видачу їй листа тимчасової непрацездатності. Правопорушницю затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито відносно посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони під час розробки проекту відводу земельної ділянки площею 2 га для товариства з обмеженою відповідальністю внесли неправдиві відомості щодо відсутності на ній об’єктів нерухомості, хоча фактично будівлі існували і були зареєстровані в міському бюро технічної інвентаризації. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 168 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

 В Івано-Франківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника міського голови, який у порушення вимог наказу Міністерства освіти і науки України “Про затвердження порядку переведення на навчання за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів студентів, які навчаються за кошти фізичних (юридичних) осіб, з числа членів сімей, що постраждали від стихійного лиха, яке сталося 23-27 липня 2008 року”, сфальсифікувала відомості, необхідні для включення до державного реєстру студентів з числа сімей, які постраждали внаслідок стихійного лиха та мають право на навчання за рахунок державного бюджету (пільги по оплаті за навчання складають понад 80 тис. гривень). Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

22.02.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 737 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 492 (40%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 35 пограбувань, дев’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, 10 обрізів мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 1,3 кілограма вибухівки та понад 380 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 49 осіб, у яких вилучено 19 кілограмів наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 964 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 підозрюваних осіб.

 Протягом минулої доби порушено 85 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 31 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 81 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких дев’ять осіб загинули та 95 – травмовані.

 В Оболонському районі міста Києва у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 34-річного громадянина Азербайджанської Республіки. Попередньо встановлено, що він уранці 21 лютого на вулиці побив 49-річного жителя міста Яготина Київської області й відібрав у нього гаманець, у якому знаходилося 1,7 тисяч гривень.

 У місті Харкові міліцією затримано 61-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він удень 18 лютого в торговельному центрі “Барабашова” викрав у 32-річного приватного підприємця промислові товари. Викрадене вилучено.

 У місті Житомирі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 28-річного громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що він уранці 2 лютого в службовому кабінеті працівника комунального підприємства викрав мобільний телефон. Встановлено ще два факти скоєння правопорушником аналогічних злочинів.

 У місті Антрацит Луганської області за місцем проживання 31-річного безробітного міліцією вилучено 250 грамів вибухівки.

 У Семенівському районі Полтавської області за місцем проживання 29-річного безробітного місцевого жителя міліцією вилучено 500 грамів вибухівки.

 У місті Донецьку в 41-річного громадянина Російської Федерації міліцією вилучено пістолет іноземного виробництва.

 У місті Харкові працівниками міліції затримано двох безробітних місцевих жителів віком 29 та 24 років, у яких вилучено два грами кокаїну, 12 та 10 таблеток “екстазі” й по 20 грамів амфетаміну.

 У місті Харцизьку Донецької області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб одного із управлінь Харцизької міської ради. Вони в травні минулого року належним чином не перевірили надані їм документи, у результаті чого виконавчим комітетом Харцизької міської ради місцевій жительці була безпідставно передана службова квартира, яку вона в подальшому приватизувала й продала. Унаслідок цього державі завдані збитки на суму 113,2 тисяч гривень. Прокуратурою зазначеного міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

 На Рівненщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовця одного з відділів податкової міліції, який упродовж серпня – листопада минулого року вимагав та отримував хабарі від приватного підприємця за невжиття заходів щодо вилучення незаконно встановлених ним чотирьох гральних автоматів у кафе в місті Дубно. Всього задокументовано чотири факти отримання правопорушником хабарів на загальну суму 3,2 тисяч гривень. Прокуратурою Рівненської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, який у березні 2007 року надав до управління містобудування і архітектури Черкаської обласної державної адміністрації неправдиві відомості про рівень своєї кваліфікації, у результаті чого отримав ліцензію на право здійснювати будівельні роботи в межах Черкаської області. Вказані дії призвели до незаконного отримання правопорушником прибутку на суму 292,2 тисяч гривень. Прокуратурою Соснівського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.


23.02.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 626 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 006 (38,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 21 пограбування, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано дві особи. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці та дві одиниці саморобної вогнепальної зброї.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 27 осіб, у яких вилучено 4,2 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 377 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 15 підозрюваних осіб.

 Протягом минулого тижня порушено 891 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 352 – у сфері службової діяльності, у тому числі 43 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 66 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких дев’ять осіб загинули та 73 – травмовані.

 У місті Миколаєві 19 лютого у власній квартирі було знайдено мертвими з травмою голови 86-річного пенсіонера, з ножовими пораненнями – його 67-річного сина та 50-річну співмешканку останнього. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 34-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 18 лютого в квартирі пенсіонера убив ножем трьох згаданих осіб під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин,

 У Зміївському районі Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції викрито двох місцевих жителів віком 17 та 16 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері 21 лютого на місцевому кладовищі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з хуліганських спонукань пошкодили пам’ятники на 63 могилах.

 У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які шляхом фіктивного оформлення біржової угоди, за заниженою вартістю реалізували майно відкритого акціонерного товариства приватному підприємцю, чим завдали збитки зазначеному ВАТ на суму понад п’ять мільйонів гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 У Житомирській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб малого підприємства, які підробили акти виконаних робіт з газифікації одного із селищ Житомирського району (фактично роботи не виконані) із товариством з обмеженою відповідальністю (замовник – комунальне підприємство), чим завдали збитки державі на суму 175 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 У Херсонської області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців ветеринарної лікарні, які впродовж 2007-2008 років, шляхом придбання квартир спеціалістам зазначеної лікарні, використали не за цільовим призначенням 478 тисяч гривень бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.210 і ч.3 ст.365 (порушення законодавства про бюджетну систему України та перевищення влади або службових повноважень) КК України.

 У Хмельницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця. Він у цьому році, на підставі підроблених документів, незаконно отримав у відділенні банківської установи 306,9 тисяч гривень, які в подальшому привласнив. Шепетівською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...