Криминальная хроника Украины на 27.02.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 649 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 091 (44,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 36 пограбувань, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 29 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, пістолет, чотири обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 200 грамів вибухівки та 548 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 66 осіб, у яких вилучено 6,5 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 103 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 44 підозрювані особи.

 Протягом минулої доби порушено 287 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 144 – у сфері службової діяльності, у тому числі 21 – про хабарництво.

 Працівниками ДАІ здійснено 605 виїздів для оформлення дорожньо-транспортних пригод, у тому числі 57 випадків з потерпілими, у яких сім осіб загинули та 64 – травмовані.

 В Овідіопольському районі Одеської області у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 81-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано трьох місцевих жителів віком 17 та 16 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері 23 лютого, з метою крадіжки, зайшли до згаданого будинку, вбили сокирою господаря й забрали DVD-програвач та мобільний телефон. Викрадене вилучено.

 У місті Павлограді Дніпропетровської області тиждень тому в під’їзді житлового будинку було знайдено мертвим 31-річного безробітного чоловіка. За висновком судово-медичної експертизи, його смерть настала внаслідок удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 25-річного місцевого жителя, робітника приватного підприємства. Попередньо встановлено, що він уночі 18 лютого на вулиці зазначеного міста задушив потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів, а тіло, з мето приховування злочину, сховав під сходами вказаного під’їзду.

 У Дарницькому районі міста Києва 17 січня до міліції звернувся 29-річний киянин, працівник приватного підприємства, та заявив, що п’ятнадцять хвилин тому на вулиці двоє невідомих відібрали у нього сумку, в якій знаходилися 50 тисяч гривень та документація зазначеного підприємства. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією в Голосіївському районі столиці затримано за підозрою у скоєнні цього злочину двох киян віком 24 та 23 років, обидва без постійного місця роботи.

 У Голосіївському районі міста Києва 8 лютого до приміщення приватного ювелірного магазину увійшов невідомий, пострілом із невстановленої зброї завдав вогнепальне поранення голови 47-річній місцевій жительці, продавцю вказаного магазину, викрав з прилавка два золотих ланцюжка та втік. Потерпілу було госпіталізовано. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 27-річного безробітного киянина.

 У місті Прилуках Чернігівської області 25 лютого до приміщення філії банківської установи зайшов невідомий, котрий під загрозою предмета, схожого на пістолет, відібрав у касира зазначеної філії 3,2 тисяч гривень й втік.

 У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 26-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Частину викрадених грошей вилучено.

 У місті Рівному у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано чотирьох місцевих жителів віком від 31 до 51 років, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони в 2007 та на початку цього року вивезли до Республіки Польща двох жительок зазначеного міста (1984, 1986 р.н., обидві без постійного місця роботи), де продали їх сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на батьківщину.

 У Лутугинському районі Луганської області працівниками міліції затримано 26-річного безробітного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.

 В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, котрий надав до Міністерства будівельної політики та архітектури автономії неправдиві відомості, на підставі яких незаконно отримав ліцензію на проведення проектних робіт у сфері будівництва. У подальшому, упродовж 2006-2008 років, вказане підприємство здійснювало господарську діяльність й незаконно отримало прибуток у сумі понад два мільйони гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.202 і ч.1 ст.366 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю та службове підроблення) КК України.

 На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано начальника однієї з районних електричних мереж, який вимагав та отримав 130 тисяч гривень хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за підключення обладнання його ТОВ до електромережі високої напруги. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Полтаві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито викладача Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, який отримав 2,6 тисяч гривень хабара від старости однієї з груп зазначеного навчального закладу за успішну здачу іспиту студентами групи. Стосовно вищезгаданого студента та викладача прокуратурою міста Полтави порушено кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 (давання хабара) та ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України відповідно.

 На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівників приватного підприємства, котрі підробили угоди оренди земельних ділянок (загальна площа 15 га) жителів Кам’янського району й самовільно зайняли їх для вирощування сільськогосподарських культур. Таким чином власникам зазначених земельних ділянок завдано збитки на загальну суму 183,4 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено три кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.197-1, ч.3 ст.365 і ч.2 ст.366 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво, перевищення влади або службових повноважень та службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...