«Кобу» видворили з України. Він з Грузії погрожує міліції!

Відому у кримінальних колах Кременчука людину на прізвисько Коба днями видворили на Батьківщину до Грузії. Однак і звідти він мститься правоохоронцям!

31-річного громадянина Грузії, що має в кримінальних колах прізвисько Коба і вважається кандидатом на звання «крадій у законі», днями, за рішенням Полтавського окружного адміністративного суду, видворили з території України. Цьому сприяла робота правоохоронців із зібрання доказів його причетності до здійснення правопорушень. Виявилося, що Коба час від часу «спливав» у зведеннях правоохоронців. Так, ще в 2001 році він був засуджений в Чернівцях до 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна за скоєння злочину проти здоров‘я неповнолітнього. Покарання відбував у Чернівецькому СІЗО.

Потім він давав знати про себе й у Кременчуці.
 
Як вже писали міські газети у 2007 році, тоді, 19 квітня, патруль правоохоронців з двох міліціонерів та одного козака у районі залізничного вокзалу Кременчука зацікавився підозрілою компанією. Близько 17.00, коли п’ятеро чоловіків у «Жигулях» під’їхали до колонки на АЗС, що навпроти вокзалу, правоохоронці перекрили дорогу автомобілю і попрохали вийти. Подробиці затримання не повідомлялися, але відомо, що двоє з підозрюваних чекали на міліцейське підкріплення у наручниках. Під час затримання в одного з чоловіків було вилучено пістолет «ТТ» 1937 року з шістьма набоями, яким він не встиг, якщо й хотів, скористатися. Також було вилучено декілька ножів та 500 євро. Сьогодні в міліції кажуть, що тоді затриманих лише оштрафували і не вдаються до коментарів, хоча ст. 263 Кримінального кодексу за незаконне носіння чи зберігання вогнепальної зброї людина карається позбавленням волі на строк від двох до п‘яти років.

– Ми тоді так і не встановили, чий то був пістолет. Відтак затриманого оштрафували на 1000 грн, – заявило джерело в міськуправлінні міліції.

За порушення громадського порядку він знову таки підданий адмінарешту і в 2008 році. В міліції кажуть, що Коба час від часу то з’являвся, то зникав з Кременчука. Останній раз він прибув в Україну в лютому 2009 року з Молдови.

Третього квітня він був затриманий правоохоронцями «шостого» відділу в районі мосту через Дніпро в автомобілі «ВАЗ». При затриманні чинив опір правоохоронцям, за що був притягнутий до адмінвідповідальності і Крюковським судом на нього накладено 5 діб адмінарешту. «Його затримали за підозрою у здійсненні крадіжок та розбоїв», – сказав на прес-конференції начальник слідчої частини міськуправління міліції Юрій Лаврик.

В прес-службі міліції повідомили, що після затримання керівництво міськуправління ухвалило рішення про його видворення за межі України відразу після відбуття адмінпокарання. Однак Коба отримувати рішення міськуправління про видворення його за межі України відмовився, тому воно було оголошено йому в присутності свідків. Пізніше правоохоронці звернулися до Полтавського окружного адмінсуду з проханням примусово видворити Кобу за межі України.

В ході суду Коба позов не визнав і просив суд дати можливість добровільно поїхати з України. При цьому він покладався на допомогу родичів при організації його виїзду та придбання квитка. Однак у суду це твердження викликало сумнів, зважаючи на його попередні заяви, де він казав, що рішення міськуправлівння про видворення виконувати не буде. Крім того суд встановив, що добровільне залишення території України неможливе, оскільки у нього не було закордонного паспорта – він його втратив. До того ж, в тому паспорті немає відмітки про продовження терміну перебування в Україні, що дозволило б йому безперешкодно залишити країну. Враховуючи ці обставини, суд постановив Кобу затримати, примусово видворити з України та заборонити йому в’їзд до нашої країни терміном на 5 років – сказано в постанові суду.

Однак, навіть з Грузії, він знає як «насолити» кременчуцьким правоохоронцям. За даними з міліції, співробітникам, які вели справу Коби, постійно лунають дзвінки з телефонів-автоматів із погрозами, а одному з них навіть розтрощили в машині стекла.

Клим Соколов
, Полтавська область

Телеграфъ

You may also like...