Криминальная хроника Украины на 18.05.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 091 заява про злочини. Вжитими заходами 1 267 (40,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 23 пограбування, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 176 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 28 осіб, у яких вилучено 5,7 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 899 осіб. 

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 осіб.

 Протягом минулого тижня порушено 614 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 340 – у сфері службової діяльності, у тому числі 33 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 114 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 11 осіб загинули та 149 – травмовані.

 У Сторожинецькому районі Чернівецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 48-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 17 травня на вулиці зазначеного району пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці вбив 22-річного безробітного жителя Кіцманського району згаданої області під час сварки на ґрунті неприязних відносин. Зброю вилучено.

 У Василівському районі Запорізької області працівниками міліції затримано 58-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 17 травня у своєму будинку пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці поранив у голову 39-річну безробітну жительку Запорізького району згаданої області під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв. Потерпілу госпіталізовано. Зброю вилучено.

 У Святошинському районі міста Києва на місці скоєння злочину працівниками міліції затримано 34-річного безробітного жителя Київської області. Встановлено, що він увечері 16 травня на вулиці зазначеного району, з хуліганських спонукань, пострілом із саморобного револьвера поранив у ногу 42-річного безробітного киянина. Потерпілого госпіталізовано. Зброю вилучено.

 У місті Луцьку в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 22-річного громадянина Республіки Білорусь. Попередньо встановлено, що він увечері 1 травня на вулиці зазначеного міста відібрав у 34-річної безробітної місцевої жительки золотий ланцюжок.

 У селищі Красних Окнах Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 21-річного громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що він уночі 17 травня в зазначеному селищі зламав замок вхідних дверей, проник до будинку 44-річної безробітної місцевої жительки й відібрав у неї 333 гривні Викрадене вилучено.

 У місті Донецьку на вулиці працівниками міліції затримано 40-річну безробітну місцеву жительку, у якої вилучено 195 грамів вибухівки.

 На Івано-Франківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито головного державного інспектора однієї з районних інспекцій держтехнагляду, котрий отримав дві тисячі гривень хабара від місцевого жителя за видачу йому посвідчення тракториста. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Сумській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора та заступника директора державного підприємства, котрі отримали 1,9 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за видачу йому фіктивного свідоцтва щодо присвоєння відповідної кваліфікації для допуску до робіт на пилорамі. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 і ч.1 ст.368 (службове підроблення та одержання хабара) КК України. 

МВС України

You may also like...