На Сумщині дві циганки за один день обдурили двох жінок

На Сумщині дві шахрайки ромської зовнішності за один день встигли обдурити мешканку м. Охтирка та мешканку м. Суми.

О 15.30 до Ковпаківського відділу міліції звернулася 26 – річна сумчанка. Вона повідомила про те, що близько 13.00 на вул. Курській до неї підійшла жінка ромської зовнішності і з тривогою у голосі повідомила про те, що у її сім’ї скоро станеться біда – важко захворіє хтось з близьких родичів і у муках невдовзі помре.

Під час розмови, до них приєдналася спільниця шахрайки і підтвердила, що подібне було у її родині. Саме ця ворожка допомогла уникнути нещастя.

Далі жінці повідомили, що всьому винуваті гроші та цінні речі, які має на зберіганні її родина. Мовляв, у них закладене зло. Щоб зняти пороби, треба віддати їм якнайбільше грошових купюр та золотих виробів.

Потерпіла не роздумуючи, з тривогою у серці, побігла додому, щоб принести «добрим жінкам» усі цінні речі. У кінцевому результаті вона віддала шахрайкам гроші у сумі 900 гривень, пакет з одягом, дві пари золотих сережок, дві золоті каблучки, три золотих кільця, золотий ланцюжок, золотий кулон та золотий хрестик. Завданий збиток становить 4 391 гривень.

Шахрайки, отримавши те, за чим прийшли, відійшли в інший двір, щоб чинити там ворожбу і зрозуміло, що назад вони не повернулися.

Майже по аналогічному сценарію шахрайки видурили з охтирчанки гроші у сумі 3 080 гривень, два золотих кільця, золоті сережки та золотий ланцюжок.

Дві потерпілі описують шахрайок майже однаково. Перша жінка на вигляд 50 – 55 років, зріст приблизно 160 см, повної тіло будови, волосся світле та сивувате. Вона було одягнута  у чорні капрі та світлу кофту. Інша жінка на вигляд 35 – 40 років, середньої тіло будови, зріст приблизно 170 см, волосся коротке, була одягнута у білі брюки та білу футболку.

Працівники міліції звертаються до  громадян – будьте обережними. Слід пам’ятати, що монотонно повторювані фрази, ворожіння, «пророкування» проникають глибоко у свідомість, паралізуючи волю і мислення.

Звичайно ж, найкраще не мати справу з шахрайками, обходити їх стороною, не спілкуватися з незнайомцями на вулиці. Але якщо все ж таки ви потрапите на гачок до шахрайок, терміново звертайтеся за допомогою до міліції телефоном 102, намагайтеся запам’ятати їх риси обличчя, одяг та інші прикмети – це допоможе краще та детальніше зробити фоторобот зловмисників.

СЗГ УМВС Суми
 

You may also like...