Криминал в Киевской области за май: 2814 преступлений – 5 убийств, 77 грабежей…

За минулий місяць у столичній області вчинено 2814 злочинів та подій, із них 5 вбивств, нанесено 3 тяжких тілесних ушкоджень, скоєно 834 крадіжок державного, колективного та приватного майна, 77 грабежів, 98 випадки хуліганства, 200 злочинів у сфері обігу наркотичних речовин та 43 по лінії економічної злочинності.

Жорстокі злочини не обминули і цей тиждень.

В місті Біла Церква поблизу магазину “Граф”, що на вул. Леваневського раніше судимий Володимир 1966 р.н. познайомився з 45-річним Олександром. Своє знайомство чоловіки вирішили зміцнити спиртними напоями, під час розпиття яких, між ними виникла сварка. Як за звичай вона переросла в бійку, в ході якої Володимир схопив мисливську зброю і нею скоїв вбивство Олександра. Після вчиненого зловмисник зник.

Наразі правоохоронцями вживаються всі необхідні заходи щодо його розшуку та затримання.

Того ж дня в цьому ж місті, стався не менш тяжкий злочин.

На вул. Калініна під час розпиття спиртних напоїв та раптово виниклої сварки місцевий житель 1959 р.н., ніде непрацюючий, наніс проникаюче ножове поранення грудної клітини своєму 30-річному сину.

Горе-батька одразу затримали місцеві правоохоронці, проти нього порушено кримінальну справу за ч.1 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк щонайменше п’ять років.

Не обійшлося і без розбійного нападу.

До Славутицького МВ звернулась з заявою перекладач фірми “Альстом Пауер Сервіс”1976 р.н., що в указаному місті у Римському кварталі двоє невідомих у медичних масках, шляхом вільного доступу, проникли на територію вказаної фірми. У кабінеті, під погрозою застосування предметів схожих на пістолет і ніж, зловмисники заволоділи трьома службовими мобільними телефонами, чотирма ноутбуками та 500 євро працівників фірми. А від адміністративного приміщення заволоділи орендованим фірмою автомобілем “Шевролет”. Викрадений автомобіль правоохоронці виявили та повернули орендаторам. Наразі особи злочинців встановлюються.

Співробітниками міліції цього тижня було розкрито ряд грабежів та крадіжок.

В м. Ірпінь на вул. Київській місцевий житель 1991 р.н. непрацюючий, застосувавши фізичне насильство до жителя цього ж міста 1994 р.н. учня школи, відібрав в нього мопед.

Зловмисника одразу затримали співробітники сектору карного розшуку Ірпінського МВ ГУМВС України в Київській області, проти нього порушено кримінальну справу по ч.1 ст.186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

А в селі Здвижівка Бородянського району, місцевими правоохоронцями був затриманий 39-річний житель м. Києва, який зайшов до будинку 32-річної господарки, де під погрозою застосування фізичного насильства відібрав у неї 200 гривень та мобільний телефон. Крапку в цій справі поставить суд.

В м. Бориспіль на вул.Петровського з будинку господаря 1967 р.н. було викрадено 40.000 гривень. Викрадача було затримано, ним опинилася 17- річна жителька Бориспільського району, ніде непрацююча. Вчинений нею злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

В селі Мирне, що в Бориспільському районі з території ТОВ “Старшинська Птахофабрика”, було викрадено 418 кг комбікорму. Як з’ясували місцеві міліціонери, злочин здійснив 30-річний житель Ровенської області. Наразі його затримано, він чикає на рішення суду.

Такий вид злочину як хуліганство, теж не обминув цей тиждень.

До Броварської лікарні з пошкодженням ніг було доставлено 27-річного жителя села Рудня, непрацюючого, якому в селі Шевченково з хуліганських спонукань вказані тілесні ушкодження з пневматичного пістолета заподіяв місцевий житель 1968 р.н., непрацюючий. Місцеві оперативники затримали зловмисника по “гарячих” слідах.

Мав місце такий вид злочину як незаконне заволодіння автомобільним транспортом.

В м. П-Хмельницький на вул. Ювілейній місцевий житель 1989 р.н., непрацюючий заволодів автомобілем ВАЗ-21099 45-річного жителя цього ж міста. Зловмисника правоохоронці затримали, а автомобіль повернули власнику.

Аналогічний злочин стався і в Іванківському районі.

28-річний житель м. Києва ніде непрацюючий заволодів автомобілем “КІА”, жительки м. Києва. Проти “шумахера” порушено кримінальну справу.

Цього тижня зловмисниками були здійснені і шахрайські махінації.

В селі Гатне Києво-Святошинського району, невідома жінка шахрайським шляхом заволоділа 13000 гривень та 250 доларів США у 77-річної пенсіонерки. На даний час особа зловмисниці встановлюється правоохоронцями.

А в Миронівському районі теж порушено кримінальну справу за ч.1 ст190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Оскільки житель села Зеленьки, 22-річний Олександр за виконання будівельних робіт від місцевої жительки Оксани 1981 р.н. отримав 450 гривень, але роботу не виконав.

Були вчинені злочини і у економічній сфері.

Працівники УДСБЕЗ встановили, що в м. Біла Церква місцева жителька 1970 р.н. директор ТОВ “Бегленд” підробила протоколи загальних зборів вказаного товариства та отримала кредит в АКБ “ПРОМІНВЕСТБАНК” на суму 1 млн. гривень. В подальшому продовжуючи свої злочинні дії вона повторно подала вказані підроблені протоколи до цього ж банку відкривши кредитну лінію на суму 3 млн. гривень. Наразі вирішується питання про притягнення зловмисниці до кримінальної відповідальності.

Не обійшлося і без дорожньо-транспортних пригод.

На дорозі поблизу села Озерна житель м. Біла Церква 1953 р.н., водій ПП “Ікарус”, керуючи автомобусом ПАЗ-672 виїхав на смугу зустрічного руху, де скоїв наїзд на автобусну зупинку. В результаті ДТП жителька м. Біла Церква 1937 р.н., яка знаходилась на автобусній зупинці, від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці пригоди, а водія та пасажира із тілесними ушкодженнями різного ступеню тяжкості доставлено до лікарні.

Леся Попович, ВЗГ ГУМВС України в Київській області.

You may also like...