Криминальная хроника Украины на 11.07.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 300 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 337 або (44,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 9 фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 42 пограбування, 6 незаконних заволодінь транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, три револьвери, два карабіни, чотири обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 396 набоїв.

 За злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 52 особи, у яких вилучено 60,7 кг наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 173 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 124 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 45 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 112 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких 14 осіб загинуло та 149 – травмовано.

 В Алчевську Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 9 липня в лісосмузі поблизу зазначеного міста під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем двох місцевих жителів.

 В одному з селищ Автономної Республіки Крим в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя міста Харкова. Попередньо встановлено, що він увечері 7 липня в згаданому місті перебуваючи в гостях у своєї знайомої, вбив останню та її бабусю, викрав вироби із золота й втік.

 В одному з селищ Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 10 липня на вулиці згаданого села під час раптово виниклої сварки пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці заподіяв вогнепальне поранення односельцю.

 В одному з селищ Закарпатської області 2 липня на вулиці було знайдено мертвим з вогнепальним пораненням місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя зазначеного селища. Попередньо встановлено, що він уночі 2 липня спільно із своїми двома односельцями, з метою помсти, пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці вбив потерпілого. У затриманого вилучено рушницю, спецзасіб “Форт 12 Р” та пістолет іноземного виробництва, призначені для стрільби гумовими кулями. Вживаються заходи щодо затримання співучасників злочину.

 В Запоріжжі 5 липня на вулиці було знайдено мертвим місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано сина потерпілого – місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він вночі 5 липня на вулиці, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, заподіяв батьку смертельні тілесні ушкодження.

 На Донеччині в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох жителів зазначеної області. Попередньо встановлено, що вони 9 липня на околиці одного з селищ скоїли розбійний напад на АЗС.

 У Донецьку 28 червня стався розбійний напад на місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину затримано трьох жителів згаданого міста.

 У Дарницькому районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянку Республіки Індії. Попередньо встановлено, що вона у киянки (власниця квартири, у якій тимчасово проживає іноземка), викрала 1 тис. доларів США.

 Поблизу одного з селищ Тернопільської області затримано жителя міста Ужгорода, з автомашини якого вилучено автомат, два пістолети, револьвер та 227 патронів до різної зброї

 В одному з селищ Харківської області затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено два револьвери та 144 патрони до різної зброї.

 У Маріуполі Донецької області в результаті проведення спеціальної операції затримано двох місцевих жителів та громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що вони займалися збутом наркотичної сировини. У затриманих вилучено 13,6 г героїну.

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб банку. Останні в березні минулого року безпідставно перерахували 100 тис. грн. з розрахункового рахунку товариства з обмеженою відповідальністю на розрахунковий рахунок іншого товариства з обмеженою відповідальністю , чим завдали збитки першому ТОВ на вказану суму. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

 На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітників банку. Вони в 2006 та 2007 роках, без перевірки платоспроможності поручителів, оформили та видали кредити 28 жителям згаданої області, чим завдали збитки банківській установі на суму 395 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість)

 На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю жіночої консультації. Вона вимагали та отримала 250 грн. та 100 доларів США хабара від місцевої жительки за видачу їй фіктивного медичного висновку про її вагітність. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

 На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника екологічної інспекції. Він вимагав та отримав 1,5 тис. грн. хабара від директора приватного підприємства за непритягнення останнього до адміністративної відповідальності за порушення екологічного законодавства. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

МВС України

You may also like...