На Харьковщине задержана банда совершившая вооруженный налет на АЗС

В Харківській області працівники УБОЗ знешкодили суспільно-небезпечну злочинну групу, що скоїла озброєний розбійний напад на АЗС.

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Харківській області викрили стійке організоване злочинне угруповання, учасники якого на території області  вчиняли розбійні напади, грабежі та крадіжки. Організував та очолив злочинну групу уродженець Архангельської області Російської Федерації. До  складу ОЗУ також увійшло четверо чоловіків, троє з яких вже притягувались до кримінальної відповідальності.

Як встановили оперативники УБОЗ, основна діяльність угруповання полягала у розбійних нападах на водіїв престижних іномарок та крадіжок з автомобілів. Коли така діяльність  перестала приносила бажаних прибутків, лідер ОЗУ, маючи в минулому досвід роботи на автозаправних станціях, запропонував своїм поплічникам напад на одну з АЗС. Об’єктом нападу стала АЗС «Лукойл» у селищі Липці у Харківській області.  Обравши одну з ночей, зловмисники, у масках та камуфляжу, увірвались до приміщення автозаправки та погрожуючи робітникам станції обрізом мисливської рушниці, заволоділи всією готівкою, що була у касі та зникли. Обріз мисливської рушниці, з метою уникнення речових доказів викинули у місцеву річку.

Наразі всіх учасників затримано та заарештовано, обріз мисливської рушниці знайдений та вилучений. Також, встановлена причетність учасників злочинного угруповання до скоєння низки інших тяжких злочинів.

Відносно затриманих порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Ведеться слідство.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...