Криминальная хроника Украины на 07.08.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4900 заяв про злочини. Вжитими заходами 2060 (42%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, два  факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 33 пограбування, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано вісім осіб. У правопорушників вилучено п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї та 61 набій.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 44 особи, у яких вилучено 18,4 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6907 осіб.                                      

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 74 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 28 – у сфері службової діяльності, у тому числі сім  – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 122 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 156 – травмовані.

 В Донецьку у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 77-річного громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 50-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 4 серпня в зазначеній квартирі під час раптово виниклої сварки вбив господаря.

 У місті Дніпродзержинськ Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 38-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 19 червня цього року в селі Верхньодніпровського району згаданої області на вулиці під час раптово виниклої сварки цеглиною заподіяв смертельні тілесні ушкодження 49-річному громадянину.

 В селі Апостолівського району Дніпропетровської області на вулиці було знайдено мертвою з рубаною раною голови невідому жінку. Нею виявилася 27-річна місцева жителька, безробітна. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 30-річного жителя згаданого села, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він удень 2 серпня на вулиці зазначеного села під час спроби зґвалтування уламком цеглини вбив потерпілу.

 У місті Гайворон Кіровоградської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 46-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він 31 липня в будинку потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

 У селі Зіньківського району Полтавської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 26-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 30 липня на сільському кладовищі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з хуліганських спонукань пошкодив пам’ятники на 10 могилах.

 В Одесі затримано 30-річного громадянина Республіки Молдова (в Україні перебуває на відпочинку). Попередньо встановлено, що він уночі 5 серпня на міському пляжі викрав у місцевої 21-річної жительки сумку, у якій знаходилися мобільний телефон та особисті документи (вилучено).

 У Солом’янському районі міста Києва затримано двох громадян Грузії (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що вони ввечері 5 серпня в маршрутному мікроавтобусі викрали у 51-річного киянина, мобільний телефон.

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він у 2006 – 2008 роках підробив податкові декларації, у яких  завищив податковий кредит з податку на додану вартість, у результаті чого не сплатив до державного бюджету понад 1 млн. гривень. Слідчими органами податкової міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

 У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватного підприємства. Вони в жовтні 2007 році під час проведення робіт з нормативно-грошової оцінки землі в місті Дніпродзержинську завищили обсяги виконаних робіт й незаконно отримали з державного бюджету майже 540 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили вихователя-методиста дошкільного навчального закладу, яка отримала 1 тис. грн. хабара від місцевої жительки за влаштування її дитини до згаданого закладу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

 У Волинській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного державного санітарного лікаря районної санітарно-епідеміологічної станції. Він вимагав та отримав 400 грн. хабара від приватного підприємця за підписання акту здачі об’єкта в експлуатацію. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  посадових осіб комунального підприємства. Вони впродовж двох минулих років, не маючи відповідної ліцензії на користування надрами, незаконно видобували з підземних джерел прісну воду, чим завдали збитки державі на загальну суму понад 100 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

МВС України
 

You may also like...