Криминальная хроника Украины на 14.08.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5073 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 250 (44,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 42 пограбування, чотири факт незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 18 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, п’ять гранат, 300 грамів вибухівки та 279 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 73 осіб. У них вилучено 77,7 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 434 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 36 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 113 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 49 – у сфері службової діяльності, у тому числі 11 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 109 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 15 осіб загинули та 146 – травмовані.

У місті Синельниковому Дніпропетровської області у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 62-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 22-річну місцеву жительку, співмешканку загиблого. Попередньо встановлено, що вона ввечері 12 серпня в згаданому будинку ножем вбила господаря під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Маріуполі Донецької області в одній з квартир було знайдено мертвою з ознаками удушення 73-річну господарку, пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 26-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 11 серпня в згаданій квартирі гумовим шлангом задушив господарку під час раптово виниклої сварки. 

У місті Красному Лимані Донецької області міліцією затримано 18-річного жителя Краснолиманського району, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 11 серпня в лісі під час полювання, з власної необережності, пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці вбив свого 12-річного брата, учня загальноосвітньої школи, й, з метою приховування злочину, його тіло закопав (знайдено), а зброю викинув.

У селі Шабо Білгород-Дністровського району Одеської області міліцією затримано 30-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 200 грамів вибухівки.

У Деснянському районі міста Києва на вулиці працівниками міліції затримано 28-річну місцеву жительку, у якої вилучено 20 грамів героїну.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області на вулиці працівниками міліції затримано 20-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 32 грами метамфетаміну.

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які впродовж двох останніх років під час ремонту об’єктів соціальної сфери одного з міст завищували вартість виконаних робіт. У результаті протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 297 тис. гривень. Прокуратурою згаданого міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).

У місті Дніпропетровську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які в 2007 році незаконно надали місцевому жителю довідку про доходи, на підставі якої останній отримав у Дніпропетровському відділенні одного з банків кредит у сумі 565,6 тис. грн. та не повернув. Прокуратурою Амур-Нижньодніпровського району міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службову особу Інспекції держтехнагляду Чернівецької облдержадміністрації, директора приватного підприємства і начальника відділу маркетингу рослинницької і тваринницької продукції та матеріально-технічних ресурсів Управління агропромислового розвитку однієї з райдержадміністрацій. Вони вимагали та отримали 4 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння в реєстрації його саморобного трактора. Задокументовано ще двадцять фактів отримання правопорушниками хабарів на загальну суму понад 70 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

МВС України

You may also like...