Криминальная хроника Украины на 01-02.09.2009

Криминальная хроника Украины на 01-02.09.2009 

01.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 153 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 085 ( 40,5 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 34 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено три обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 200 грамів вибухівки та 30 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 29 осіб. У них вилучено 21,7 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 750 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

Протягом минулої доби порушено 297 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 114 – у сфері службової діяльності, у тому числі 20 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 140 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 22 особи загинули та 178 – травмовані.

У місті Судаку Автономної Республіки Крим 29 серпня до лікарні було доставлено в непритомному стані з ножовими пораненнями 18-річну місцеву жительку, яка невдовзі померла у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 18-річного безробітного місцевого жителя, який на вулиці міста вбив ножем потерпілу й забрав у неї 390 гривень.

У місті Артемівську Донецької області 30 серпня на вулиці було знайдено мертвим 46-річного безробітного місцевого жителя. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 40-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він на вулиці міста дерев’яною палицею завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілій під час раптово виниклої сварки, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння.

У місті Кременчуці Полтавської області у своєму будинку було знайдено мертвою 72-річну пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали чотирьох місцевих жителів, віком 20 – 28 років. Попередньо встановлено, що вони проникли до будинку потерпілої, задушили її й викрали вироби із золота. Частину викраденого вилучено.

У місті Рубіжному Луганської області працівники міліції затримали п’ятьох безробітних місцевих жителів, віком 19 – 28 років. Попередньо встановлено, що вони в березні цього року вивезли до Москви Російської Федерації двох безробітних жительок області, віком 17 та 24 роки, де продали їх сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на Батьківщину.

У Вовчанському районі Харківської області на пункті пропуску через Державний кордон України працівники міліції затримали 32-річного безробітного жителя міста Харкова, з автомашини якого вилучено гранату Ф-1, 150 грамів вибухівки та магазин до автомату Калашникова з 30 набоями.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб районного управління агропромислового розвитку, які, не переконавшись, що сільськогосподарський кооператив не має правових підстав на використання земельних ділянок (строк договорів оренди закінчився), надали останнім право на отримання бюджетних коштів для підтримки виробництва продукції рослинництва. Внаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 130 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відділення банку, які впродовж 2005-2007 років, шляхом оформлення кредитів на підставних осіб, отримали у цьому відділенні понад 1,9 мільйона гривень. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Кіровоградщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб комунального підприємства. Вони підробили дилерський договір з державним підприємством й сертифікат якості на товарну продукцію та незаконно здобули перемогу в тендері на закупівлю кам’яного вугілля для опалення загальноосвітніх шкіл в одному з районів. Фактично ж понад 921 тонну кам’яного вугілля на загальну суму 553 тисяч гривень було придбано в приватних підприємців, що не відповідало вимогам договору. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення)КК України.

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито завідуючу відділенням центральної районної лікарні. Вона вимагала та отримала 500 гривень хабара від жителя міста за продовження йому листа непрацездатності. Задокументовано ще 47 фактів отримання правопорушницею хабарів на загальну суму понад 30 тисяч гривень. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Рівненщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб сільськогосподарського підприємства. Вони торік підробили акти інвентаризації та прийому-передачі майна й незаконно реалізували майно пайовиків цього підприємства. Внаслідок протиправних дій правопорушників останнім завдано збитки на суму понад 185 тисяч гривень. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

02.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4793 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 944 (46,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 38 пограбувань, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано чотирьох осіб. У правопорушників вилучено чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 18 осіб. У них вилучено 181,5 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 162 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 особи.

Упродовж минулої доби порушено 85 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 39 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 115 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 7 осіб загинули та 158 – травмовані.

У Валківському районі Харківської області 29 серпня близько 20.30 години 48-річний місцевий житель, без постійного місця роботи, під час полювання, з необережності, пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив у груди свого односельця, 1951 р.н., пенсіонера, який надалі помер у лікарні. Зброю вилучено. Відносно підозрюваного порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.119 КК України (вбивство через необережність).

У місті Ясинуватій Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано двох жителів міста Макіївки згаданої області та місцевого жителя, 1985-1990 р.н., один з них – учень професійно-технічного училища. Попередньо встановлено, що вони ввечері 29 серпня в місті Ясинуватій на вулиці, з хуліганських спонукань, заподіяли тілесні ушкодження місцево жителю, який невдовзі помер у лікарні.

У Шевченківському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 25-річного громадянина однієї з центральноазіатських держав (в Україні перебуває на відпочинку), який уночі 21 серпня, перебуваючи в гостях у 33-річної киянки, викрав з її квартири ноутбук та комплектуючі до комп’ютера. Викрадене вилучено.

У місті Сватовому Луганської області міліцією затримано двох безробітних, 1973 – 1974 р.н., обидва без постійного місця роботи, з будинків яких вилучено відповідно 80 та 95 кг макової соломки.

У Подільському районі міста Києва на вулиці міліцією затримано місцевого жителя, 1987 р.н., без постійного місця роботи, у якого вилучено 12 грамів амфетаміну.

У місті Харкові на вулиці міліцією затримано місцевого жителя, 1985 р.н., без постійного місця роботи, у якого вилучено 2 кг марихуани.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито інспектора однієї з пожежних частин у місті Дніпродзержинську ГУМНС України в області, який отримав 1,3 тис. грн. хабара від менеджера товариства з обмеженою відповідальністю за не проведення перевірки протипожежного стану приміщень зазначеного товариства. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою одного з районів міста Дніпродзержинська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відділу освіти та науки однієї з міських рад, які в травні цього року, у порушення вимог Закону України “Про охорону дитинства”, надали на розгляд до виконкому згаданої міськради фіктивний протокол засідання опікунської ради, на підставі чого було незаконно реалізовано від імені неповнолітніх дітей приватизовану квартиру (вартість 85 тис. гривень). Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У Кіровоградській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який надав до Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Кіровоградській області підроблені акти виконаних робіт із утилізації 280 тонн токсичних відходів гальванічного виробництва, які зберігалися на державному підприємстві (фактично роботи виконані не в повному обсязі), на підставі чого вказаному товариству було незаконно перераховано 1,3 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника директора з виробництва шахти державного вугільного підприємства, який вимагав та отримав одну тисячу гривень хабара від робітника зазначеної шахти за надання йому позачергової відпустки. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Полтавській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державного підприємства, які реалізували 86,6 тис. декалітрів етилового спирту, що знаходився в заставі в акціонерному банку за раніше отриманий кредит. Унаслідок цього вказаному банку завдано збитки на суму 4,7 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

У Херсонській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділу Державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції, який вимагав та отримав 14 тис. грн. хабара від місцевого жителя за вирішення питання щодо несплати ним виконавчого збору під час виконавчого провадження. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України
 

You may also like...