Криминальная хроника Украины на 20-21.09.2009

Криминальная хроника Украины на 20-21.09.2009

20.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 225 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 738 (41,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 22 пограбування, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 179 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 62 особи, у яких вилучено 60,1 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 207 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 18 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них чотири – у сфері службової діяльності.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 139 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 17 осіб загинули та 153 – травмовані.

 У місті Маріуполі Донецької області 13 вересня в лісопосадці було знайдено в стані гнильного розкладу з ножовими пораненнями тіло невідомого чоловіка. Потерпілим виявився 58-річний безробітний місцевий мешканець. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 32-річного безробітного мешканця цього ж міста. Попередньо встановлено, що він удень 13 вересня в зазначеній лісопосадці вбив ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

 У Добропільській міськраді Донецької області у ставку поблизу селища Водянського 16 вересня було знайдено з травмою голови тіло 35-річної безробітної місцевої мешканки. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 15 вересня у своїй квартирі завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, а її тіло, з метою приховування злочину, вкинув до зазначеного ставка.

 У Горлівці Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він уночі 15 вересня на вулиці зазначеного міста відібрав у 22-річної безробітної місцевої мешканки, сумку, в якій заходився мобільний телефон (вилучено).

 У Житомирі в приміщенні центрального автовокзалу працівники міліції затримали 23-річного безробітного киянина, в якого вилучили 450 грамів амфетаміну.

 В Одесі на вулиці працівники міліції затримали 33-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили два грами героїну.

 У Вінницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий у 2006 році, шляхом обману та зловживання довірою, заволодів грошовими коштами (1,26 мільйона гривень) іншого товариства з обмеженою відповідальністю. Правопорушника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в минулому році надали до податкових органів фіктивні документи, на підставі яких не сплатили податок на додану вартість у сумі 400 тисяч гривень. Прокуратурою Міловського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

 На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватного будівельного підприємства, котрі, без отримання відповідної ліцензії, виконали будівельно-ремонтні роботи на об’єктах Львівської залізниці й незаконно отримали прибуток на загальну суму 536 тисяч гривень. Слідчими органами міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) КК України.

 У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб казенного підприємства, котрі в минулому році під час виконання Державної програми впровадження інноваційних технологій у виробництві технічних засобів реабілітації інвалідів та виготовлення ортопедично-протезної продукції, на підставі підроблених документів, за завищеною вартістю придбали у товариства з обмеженою відповідальністю обладнання на загальну суму 2,7 мільйона гривень. Таким чином державі завдано збитки на вказану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

 У Дергачівському районі Харківської області у полі поблизу села Алісівки 19 вересня працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі п’яти громадян Ісламської Держави Афганістан. Іноземців передано прикордонникам.

21.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 361 заява про злочини. Вжитими заходами 1 344 (40%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 24 пограбування, один факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

 За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено два автомати, пістолет, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 559 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 21 особу, у яких вилучено 4,3 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 857 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 15 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулого тижня порушено 670 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 231 – у сфері службової діяльності, у тому числі 25 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 113 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 15 осіб загинули та 142 – травмовані.

 У місті Марганці Дніпропетровської області 15 вересня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 50-річну безробітну місцеву мешканку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали рідного брата чоловіка потерпілої – 39-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 14 вересня в згаданому будинку вбив ножем господарку під час сварки на ґрунті неприязних відносин, викрав три тисячі гривень та вироби із золота. Частину викраденого вилучено.

 У Сторожинецькому районі Чернівецької області 15 вересня у своєму будинку було знайдено мертвою з ознаками удушення 50-річну безробітну місцеву мешканку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 66-річного місцевого мешканця, пенсіонера. Попередньо встановлено, що він увечері 14 вересня в будинку потерпілої задушив господарку під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 В Апостолівському районі Дніпропетровської області на околиці села Ленінського 18 вересня у водоймищі було знайдено оголене тіло невідомої жінки. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок удушення. Потерпілою виявилася 27-річна мешканка міста Нікополя згаданої області, працівниця однієї з медичних установ. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 49-річного мешканця згаданого міста, робітника закритого акціонерного товариства. Попередньо встановлено, що він увечері 19 вересня на території гаражного кооперативу під час сварки, що виникла на ґрунті відмови потерпілої вступити з ним у статеві зносини, задушив останню й на власній автомашині вивіз її тіло та вкинув до вказаного водоймища.

 У Сімферопольському районі Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 42-річного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили три кілограми марихуани.

 В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відділу освіти однієї з райдержадміністрацій, котрі підробили акти виконаних робіт із ремонту місцевої загальноосвітньої школи (фактично роботи не виконані) приватним підприємством, чим завдали збитки державі на суму 299 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі надали до Аграрного фонду України заявку на отримання цукру, відобразивши в ній неправдиві відомості щодо наявності власної торговельної мережі, та в липні й серпні цього року незаконно отримали 250 тонн цукру-піску за спеціальною ціною. Таким чином державі завдано збитки на загальну суму 1,25 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий отримав дві тисячі гривень хабара від мешканця міста Кривого Рогу за передачу йому в оренду земельної ділянки (належить вказаному товариству). Прокуратурою Центрально-Міського району міста Кривого Рогу порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили науковця науково-дослідного інституту судових експертиз, котрий вимагав 21 тисячу доларів США хабара від працівниці одного з регіональних управлінь газового господарства за не відображення у висновку проведеної інженерно-технічної експертизи відомостей про допущені порушення в проектній документації з установки газового котла (експертизу було призначено ухвалою суду по кримінальній справі за фактом отруєння п’яти осіб у грудні 2004 року), а також за дачу свідчень, як експерта, в інтересах останньої. Хабарника затримано під час отримання частини хабара в сумі три тисячі доларів США. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...