На Киевщине охотник пристреливая свой «ЗАУЕР-202», убил 70-летнего деда, рвавшего кукурузу

Як повідомили УК в ВЗГ ГУМВС України в Київській області, в Фастівському районі, що на Київщині, мисливець з необережності застрелив 70-річного пенсіонера, який рвав качани на чужому кукурудзяному полі. 

Дід частенько на своєму велосипеді туди приїздив, щоб набрати кукурудзи на прикорм домашній птиці. Про це знали його родичі, тому дуже занепокоїлись, коли за кілька годин старенький не повернувся. Рідня розпочала пошуки. Спочатку було знайдено велосипед, а потім за звуком мобільного телефону, на який ніхто не відповідав, в заростях кукурудзи виявили і тіло пенсіонера зі сквозним вогнепальним пораненням в області паху.

Як оперативно з’ясували співробітники місцевої міліції, постріл було здійснено з карабіну «ЗАУЕР-202». Ця нарізна мисливська зброя, як того потребує закон, зареєстрована і належить 35-річному жителю Житомирської області, який за трагічним збігом обставин приїхав в той же час і на те саме місце перевірити та пристріляти свою рушницю.

Чоловік встановив мішень на відстані 400 метрів та кілька разів вистрілив. Про те, що смертельно поранив людину, мисливець навіть не здогадувався. Він склав рушницю і поїхав на своєму автомобілі додому. Там за гарячими слідами його і затримали правоохоронці.

Наразі співробітники фастівської міліції порушили кримінальну справу за статтею 119 Кримінального кодексу (Вбивство через необережність). Подібний злочин карається обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. Кінцеві висновки щодо покарання мисливця, який на сьогоднішній день знаходиться на підписці про невиїзд, зробить суд.

You may also like...