18-річний юнак за 100 гривень по-звірячому розправився з рідною бабусею

Жорстоким убивством «віддячив» власній бабусі за прихисток 18-річний мешканець одного із сіл Ізяславського району.

Кілька років тому у хлопця померла мати. Але, як кажуть, біда одна не ходить. Незабаром його батька позбавили службового житла і чоловікові з сином довелося із райцентру перебратися до тещі у село. Юнак, який лише кілька днів тому досягнув повноліття, ніде не навчався та не працював, тому чи не єдиною його розвагою у сільській місцевості стало спілкування з місцевими парубками та споживання спиртного.

Ввечері напередодні вихідних, близько 23-ї години, хлопець добряче хильнув горілки і підігріта алкоголем душа забажала свята. Але свято нині, навіть маленьке, коштує чималих грошей. Взяти їх, окрім як у бабусі, безробітному молодому чоловікові було ніде.

З’явившись глибокого вечора на очі 73-річній жінці у стані сильного алкогольного сп’яніння, юнак почав вимагати у неї 300 гривень на відпочинок для себе та своїх друзів. Пенсіонерка відмовила онукові, зіславшись на те, що у неї таких грошей навіть і немає. Почута відмова одразу сформувала у юній захмелілій голові злий умисел — хлопець задумав будь-що отримати гроші, навіть якщо для цього доведеться убити стареньку. Схопивши дерев’яну палицю, він кілька разів ударив беззахисну жінку по голові. Потім, узявши зі столу господарський ніж, заходився штрикати ним бідолашну в обличчя і лише вдосталь насолодившись стражданнями рідної людини, перерізав їй горло. Зробивши свою чорну справу, хлопець у пошуках грошей та цінних речей перевернув усе догори дном у будинку, але знайшов лише 100 гривень, які прогуляв до ранку з товаришами.

Закривавлене тіло тещі знайшов зять, він і викликав працівників міліції. Судмедексперти нарахували на голові та обличчі потерпілої 17 колото-різаних ран.
Правоохоронці затримали підозрюваного на Шепетівському залізничному вокзалі, коли той намагався втекти з міста. Наразі хлопцеві пред’являють звинувачення у вчиненні навмисного вбивства з особливою жорстокістю і згідно ч. 2 статті 115 Кримінального кодексу України йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років. 

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...