Криминальная хроника Украины на 27.11.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 097 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 154 (42,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 10 розбійних нападів, 27 пограбувань та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб, в яких вилучено гвинтівку, два пістолети, три обрізи мисливських рушниць, дев’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї та понад 450 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 39 осіб, у яких вилучено 26 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 856 осіб.  

За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 181 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 61 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 85 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 110 – травмовані.

У Кривому Розі Дніпропетровської області 25 листопада на території приватного підприємства було знайдено мертвим із травмою голови 51-річного мешканця Криворізького району, сторожа вказаного підприємства. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він у зазначеному місті на території приватного підприємства вбив цеглиною потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У Хмельницькому в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері 25 листопада на вулиці вказаного міста, під загрозою ножа, відібрав у 19-річного безробітного місцевого мешканця мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У місті Рівне працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства, котрі затвердили акти виконаних робіт із реконструкції водопровідних мереж, каналізаційних та водопровідних насосних станцій у вищезазначеному місті, які не відповідали проектно-кошторисній документації. У результаті цих дій державі завдано збитки на суму майже 259 тисяч гривень. Прокуратурою міста Рівне порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Харкові працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора сільськогосподарського підприємства, котрий отримав 15 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду складських приміщень на території вказаного підприємства. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою Дзержинського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...