Дев’яти мешканцям Кривого Рогу інкремінується організація наркомережі

Як повідомили УК в ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області, у Дніпропетровській області 16 листопада цього року працівники Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків, Управління державтоінспекції, спецпідрозділу «Беркут» та інших оперативних служб ГУМВС в області в ході спеціальної операції затримали злочинну групу наркоділків.  

До її складу входило дев’ятеро мешканців Кривого Рогу віком від 21 до 43 років. Зловмисники упродовж тривалого часу займалися постачанням із західних регіонів України наркосировини, з якої надалі виготовляли та збували опій.

Для проведення заходів із затримання наркозлочинців було створено 12 мобільних слідчо-оперативних груп, а також здійснено 36 санкціонованих судом обшуків за місцем проживання зловмисників та членів їх сімей.

У ході цих обшуків вилучено понад 3 200 мілілітрів опію, понад 1,5 кілограма марихуани, макова соломка, метамфетамін, 111 000 гривень, 47 виробів із золота, два пістолети, три мисливські рушниці, п’ять автомобілів (два «Лексуси», «Інфініті», «Ауді» та «Хюндай»).

Наразі стосовно учасників організованої злочинної групи слідчим управлінням ГУМВС України в Дніпропетровській області порушено кримінальну справу за ч.3 ст.307 («Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів») Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі міліція здійснює заходи, спрямовані на встановлення зв’язків затриманих, каналів постачання наркосировини та джерел розповсюдження наркотиків у Дніпропетровському регіоні.

You may also like...