Кримінальна «Мобільна імперія «Феномен» заганяє в рабство своїх робітників. Міліція Києва «кришує»

У столиці України діє організоване злочинне угрупування, що зветься ТОВ «Феномен». Про це на прес-конференції в УНІАН заявив заступник голови Всеукраїнської громадської організації «Взаємодія та успіх» Віталій Кобзар. За його словами, прикриваючись цілком непримітною вивіскою «Мобільна імперія «Феномен», насправді ця компанія займається масштабною незаконною діяльністю. Громадяни, які влаштовуються на роботу продавцями-консультантами до роздрібної мережі із продажу карток поповнення рахунку або мережі магазинів «Мобільні фішки», навіть і не здогадуються, що потрапляють під колеса потужної машини аферистів і перетворюються по суті на рабів. Тих же з них, хто намагається заперечити проти правової вакханалії цієї ватаги горе-бізнесменів, лякають перспективою опинитися за ґратами. 

Суть махінацій «Феномена» є до болю простою. Спершу, набираючи на роботу персонал, керівництво ТОВ вимагає здати паспорт, змушуючи нових співпрацівників добровільно написати заяву про прийняття документу на зберігання. Чи варто нагадувати, що паспорт, відповідно до законодавства, жодній передачі стороннім особам не підлягає? Згодом проти персоналу, переважно іногородніх, влаштовуються різного роду провокації: крадіжки, вуличні нальоти або банальне навішування космічних нестач.

Усі ці заходи керівництво нечистої на руку компанії здійснює для того, щоб не дати співробітнику найменшої можливості замислитися про зміну роботи. Нерідко трапляється таке, що на здані паспорти без відома їхніх власників можуть «повісити» кредит або підключити контрактні послуги мобільних операторів, а згодом до продавців-консультантів надходять листи із заборгованостями.

Потім співробітників починають заганяти у боргову яму, застосовуючи різноманітні методи залякування: телефонні дзвінки рідним зі звісткою про те, що ви – крадій і шахрай; листи, де відправником вказано орган МВС, із повідомленням про спрямування справи до суду, у разі непогашення нестачі тощо. Це лише деякі приклади, і вони непоодинокі.

Розуміючи, що діяльність «Феномена» є абсолютно протиправною, на захист обдурених співробітників компанії стала Всеукраїнська громадська організація «Взаємодія та успіх».

ВГО «Взаємодія та успіх» почала з поширення серед продавців-консультантів довідкової інформації про їхні права. Одразу після цього проти керівництва організації почалися погрози з боку представників «Феномена», а продавцям-консультантам суворо заборонили ознайомлюватися із будь-якою інформацією від сторонніх осіб. Попри цю заборону, деякі продавці-консультанти таки звернулися по допомогу до ВГО, вступили до її лав, і ми стали офіційно відстоювати їхні права.

Виходячи з того, що знати про злочин і не повідомити відповідні органи про це є само по собі злочином, ВГО разом з постраждалими продавцями-консультантами скерувала низку звернень до правоохоронних органів. Неодноразові намагання довести до відома органів внутрішніх справ як районного, так і міського рівня інформацію про численні факти незаконної діяльності «Феномену», на жаль, результату не дають.

Більше того, з боку правоохоронців почалося і досі триває шельмування як керівництва ВГО, так і членів організації, яких силоміць, застосовуючи заборонені методи (електрошоки), змушують займатися наклепами на заступника Голови «Взаємодія та успіх». Це дає підстави засумніватися у чесності окремих «людей у погонах».

Як з’ясувалося, усі махінації компанії «Феномен» та тиск на представників громадської організації відбувається під покровительством і навіть за безпосередньої участі міліції та прокуратури на всіх рівнях. Як зазначив Віталій Кобзар, проти нього з абсолютно надуманих підстав було порушено кримінальну справу, щоправда постанову про порушення кримінальної справи все ж таки вдалося скасувати у суді. Також начальник УБОЗу м. Києва замість того, щоб займатися справжніми злочинцями, направляє до антикорупційного комітету листа з проханням розібратися з Кобзарем В.О. та ВГО «Взаємодія та успіх».

«Мені, моїм близьким прямо погрожують фізичною розправою, відтак у мене є всі підстави боятися за своє життя і здоров’я», – заявив Віталій Кобзар. За його словами, про такі факти було неодноразово повідомлено правоохоронним органам, однак останні їм просто не надають значення.

Не маючи змоги захистити права громадян у законному порядку, відчуваючи неприхований замовний тиск з боку правоохоронців і упередженість судових органів, ВГО «Взаємодія та успіх» змушена звернутися через засоби масової інформації до керівництва правоохоронних органів з проханням навести лад у ситуації, що виникла, і покласти край брутальному безладу, що твориться на ринку надання мобільних послуг у Києві.

«Сподіваємося, що належну увагу на кричущу вакханалію горезвісних ділків у столиці України з перетворення громадян на рабів, поставленого на потік, звернуть і народні депутати, а також відповідні органи із захисту прав громадян, зокрема Уповноважений Верховної Ради з прав людини», – відзначив Віталій Кобзар. За його словами, ВГО «Взаємодія та успіх» має намір і надалі захищати інтереси скривджених працедавцями найманців у сфері торгівлі усіма законними способами, аж до звернення до Європейського суду з прав людини і громадянина.

Всеукраїнська громадська організація «Взаємодія та успіх»

You may also like...