Уважність у розрахунках може стати запорукою не потрапити у халепу

У сучасному кожен заробляє собі на життя по різному. два напрямки отримання заробітку, один з яких незаконний, тобто шахрайський. Останнім часом деякі люди намагаються збагатитися, не вкладаючи розуму, праці та ентузіазму – мова йдеться про фальшивомонетників, які, використовуючи сучасні технології, чинять шахрайські відносно громадян та держави в цілому.  

З появою кольорових принтерів з’явились «винахідники», бажаючі не заробити гроші, а просто виготовляти. Фантазії для цього багато не потрібно, необхідно лише відсканувати банкноту на сканері та надрукувати на принтері. Шахраї виготовляли свої підробки на більш менш якісному папері у невеликій кількості та збували на ринках, як правило, у вечірній час. Купуючи, переважно у людини, на ринку за підроблені гроші дешевий товар, шахрай отримував решту вже натуральними грошима.

А у сутінках не відразу можна виявити підробку. З часом збути дешеву підробку ставало не так просто – люди почали прискіпливіше відноситися до грошових купюр. Шахраї знов звернулися до нововведень у сучасних технологіях. Вони намагаються зімітувати на своїх грошових підробках навіть засоби , але за допомогою сучасних пристроїв такі фальшивки досить просто виявляються. Введення у грошових банкнот нового зразку стало завадою на шляху діяльності шахраїв.

Підробити нові купюри номіналами у 100, 200 та 500 гривень стало дуже складно, тому шахраї намагаються здійснювати свою злочинну діяльність за допомогою підробок банкнот старого зразка. На даний час факти фальшивомонетництва продовжують існувати. За період 2009 року до правоохоронних органів миколаївщини надійшло понад 120 звернень громадян про виявлення ними фальшивих грошей. Працівниками проводяться заходи на запобігання та попередження таких фактів, злочинці притягуються до відповідальності, але перш за все громадяни повинні бути пильнішими час розрахунків грошима.

Правоохоронці рекомендують, щоб не потрапити у халепу від шахрайських дій зловмисників, насамперед потрібно звертати увагу на засоби захисту грошей і, якщо з’явились сумніви у їх дійсності, звернутись до міліції.

Владислав Гнатенко, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...