Криминальная хроника Украины на 23.02.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 648 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 948 (42%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 35 пограбувань та один факт незаконного заволодіння транспортним засобом. 

За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб, в яких вилучено шість обрізів мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 1,5 кілограма вибухівки та 269 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 49 осіб, у яких вилучено 22,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 9 244 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 10 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 110 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 37 – у сфері службової діяльності, у тому числі три – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 45 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких одна особа загинула та 53 – травмовані.

У Луганської області на околиці міста Червонопартизанська 22 лютого працівники міліції затримали 34-річного громадянина Російської Федерації, в якого вилучили гранату Ф-1 та один кілограм марихуани.

У Святошинському районі міста Києва 22 лютого на вулиці працівники міліції затримали 31-річного громадянина Федеративної Республіки Нігерії, в якого вилучили один грам героїну.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб фонду комунального майна однієї з міськрад, котрі, без проведення незалежної оцінки та аудиторської перевірки даних бухгалтерського обліку, затвердили акт оцінки об’єкту незавершеного будівництва (дев’ятиповерховий житловий будинок), у якому занизили на 3,3 мільйона гривень залишкову балансову вартість та реалізували його товариству з обмеженою відповідальністю. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця Державного управління охорони навколишнього природного середовища в області, котрий вимагав та отримав 13 тисяч гривень хабара від мешканця згаданої області за погодження проекту відведення земельної ділянки площею вісім гектарів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Рівненській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб управління капітального будівництва одного з міськвиконкомів, котрі, достовірно знаючи, що вартість фактично виконаних робіт із виготовлення ескізного проекту забудови кварталу становить 148 тисяч гривень, підписали акти виконаних робіт на суму 800 тисяч гривень та перерахували зазначені кошти закритому акціонерному товариству. Внаслідок цих дій місцевому бюджету завдано збитки на суму 652 тисячі гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили землевпорядника однієї із селищних рад Дніпропетровського району, котрий вимагав та отримав 700 доларів США хабара від місцевого мешканця за сприяння у виділенні йому земельної ділянки, загальною площею 0,25 га. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...