Криминальная хроника Украины на 12.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 109 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 324 (45,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 36 пограбувань та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 42 особи. У правопорушників вилучено три пістолети, мисливську рушницю, шість обрізів мисливських рушниць, десять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 736 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 56 осіб, у яких вилучено 17,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 005 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 144 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 64 – у сфері службової діяльності, у тому числі сім – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 51 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких шестеро осіб загинули та 58 – травмовані.

У Макарівському районі Київської області 11 березня після гасіння пожежі в одному з будинків було знайдено обгоріле тіло 81-річної господарки. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих мешканців, віком 24 та 23 років, обидва без постійного місця роботи, раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони ввечері 10 березня зайшли до будинку потерпілої, завдали господарці смертельних тілесних ушкоджень, викрали велосипед, три тонометри й, з метою приховування злочину, підпалили будинок. Викрадене вилучено.

У місті Лисичанську Луганської області 10 березня у своїй квартирі було знайдено мертвою з травмою голови 85-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих мешканців, віком 36 та 24 років, обидва без постійного місця роботи, останній раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони вранці 10 березня зайшли до квартири потерпілої, завдали господарці смертельних тілесних ушкоджень й викрали 250 гривень.

У Харківському районі Харківської області 6 березня в болоті було знайдено з ножовими пораненнями тіло 20-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох місцевих мешканців, віком від 19 до 25 років, усі без постійного місця роботи, двоє з них раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони вночі 6 березня на вулиці завдали смертельних ножових поранень потерпілому під час сварки на ґрунті неприязних відносин, а тіло, з метою приховування злочину, кинули до болота.

У Мелітопольському районі Запорізької області 11 березня 37-річний безробітний мешканець обласного центру, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці поранив у ногу 46-річного безробітного місцевого мешканця. Потерпілого госпіталізовано. Зловмисника затримано. Зброю вилучено.

У місті Києві 5 березня до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий та повідомив, що в приміщенні загальноосвітньої школи закладено вибухівку. На час обстеження було евакуйовано понад 520 учнів та вчителів зазначеного навчального закладу. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення зробив 11-річний місцевий мешканець, учень іншої загальноосвітньої школи.

У Жовківському районі Львівської області 11 березня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він у період з 20 лютого по 10 березня цього року в зазначеному районі з дачного будинку 24-річного безробітного мешканця обласного центру викрав електрокабель та садовий інвентар.

У Печерському районі міста Києва 11 березня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він у листопаді минулого року в зазначеному районі столиці зламав замки вхідних дверей, проник до квартири 19-річного безробітного місцевого мешканця й вкрав 2,8 тисяч гривень та ноутбук.

У місті Торезі Донецької області працівники міліції затримали 44-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, з квартири якого вилучили 300 грамів вибухівки.

У Київській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі надали до обласної Державної податкової адміністрації декларації з податку на додану вартість із задекларованими зобов’язаннями зі сплати ПДВ та внесків до Пенсійного фонду України, які не сплатили, а кошти витратили на придбання матеріальних цінностей (меблі, комп’ютери та інша оргтехніка). У подальшому це призвело до нарахування штрафних санкцій за несвоєчасну сплату вказаних зобов’язань. Таким чином зазначеному підприємству задано збитки на загальну суму 2,3 мільйона гривень. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.367 (зловживання владою або службовим становищем та службова недбалість) КК України.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб міського державного комунального підприємства, котрі, маючи заборгованість зі сплати податків, незаконно здійснили відчуження активів підприємства новоствореному закритому акціонерному товариству. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на суму 3,1 мільйона гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили декана одного з вищих навчальних закладів, котрий вимагав та отримав 4,8 тисяч гривень хабара від студента зазначеного закладу за поновлення його в навчанні на третьому курсі (був відрахований за несплату за навчання). Хабарника затримано. Прокуратурою міста Одеси порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котрий у місті Білгород-Дністровському в орендованому приміщенні організував незаконне виробництво компакт-дисків із аудіовізуальними творами. У правопорушника вилучено 934 компакт-диски. Слідчим відділом Білгород-Дністровського міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.203-1 (незаконний обіг дисків для лазерних систем зчитування, матриць, обладнання та сировини для їх виробництва) КК України.

МВС України
 

You may also like...