На «вищому рівні» фіктивного підприємництва

Успішні операції з виявлення та ліквідації масштабного конвертаційного центру в Харківській області, через який у тіньовий сектор економіки надійшло близько двохсот мільйонів гривень, провели працівники податкової і міліції. 

Як повідомили УК в УПМ ДПА у Харківській області, злочинний механізм діяв у мережі 8 фіктивних підприємств, що перебували на податковому обліку в ДПА у Харківській та Дніпропетровській області.

конверт-центр

«Шахрайські махінації» виглядали таким чином: злочинне угрупування документально оформлювало неіснуючі (безтоварні) операції на придбання та продаж товарів народного споживання й надання ремонтно – будівельних послуг. Після цього зловмисники передавали оформлені документи замовникам послуг для відображення в бухгалтерському та податковому обліках заниження своїх податкових зобов’язань по податку на додану вартість та податок на прибуток з метою незаконного формування податкового кредиту та валових витрат.

«В своїй злочинній діяльності угрупування використовувало так звані «адреси масової реєстрації», – повідомив начальник відділу протидії схемам ухилення від сплати податків ОУ УПМ ДПА у Харківській області Сергій Марєхін.

– За результатами проведення обшуків адреси приміщення, де було зареєстровано більше 24 суб’єктів господарювання, співробітниками податкової міліції вилучено печатки, штампи, бухгалтерські документи підприємств, що входили до складу конвертаційного центру, та грошові кошти в еквіваленті понад 2 млн. гривень».

За даним фактом слідчим відділом податкової міліції ДПА у Харківській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 212 КК України( ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

До того ж, тривають слідчо – оперативні заходи щодо встановлення та притягнення до відповідальності всього кола осіб, причетних до протиправної діяльності, встановлення додаткових доказів злочинної діяльності, механізму скоєння злочину та додаткових шляхів відшкодування завданих державі збитків.

УПМ ДПА у Харківській області

You may also like...