На Київщині психічнохворого збоченця затримали за відбитками пальців

Рівно 130 років минулого з того часу, коли в англійському журналі «Природа» опублікували слова відомого шотландського лікаря Генрі Фолдса: «Загальний тип пальцевого візерунку не змінюється протягом всього життя. Це означає, що саме пальці слугуватимуть для ідентифікації краще, аніж фотографія».

На Київщині кожні два-три дні міліція розкриває злочин виключно за відбитками пальців. Лише з початку цього року з допомогою дактилоскопічної експертизи зафіксовано 40 таких розкриттів.  В основному, це крадіжки, шахрайства, встановлення осіб невпізнаних трупів, тілесні ушкодження, підпали.

Наприклад, за відбитками пальців правоохоронцям вдалося затримати 38-річного чоловіка, який вже близько двох років залякував жінок у Вишгородському районі. У вечірній час його могли зустріти на вулиці без одежі, затриманий, погрожуючи фізичною розправою, також міг роздягнути перехожу. На його рахунку численні побиття представниць слабкої статі і навіть зґвалтування. Свою дивну пристрасть до дівчат він виявляв ще одним особливим способом – в занедбаному будинку, де мешкав чоловік, всі стіни були обклеєні постерами з оголеними жінками. Затриманий уродженець Обухівського району, що також на Київщині, виявився психічнохворим і наразі знаходиться на примусовому лікуванні.

В січні цього року експерти-дактилоскопісти розкрили таємницю загадкового підпалу будинку в місті Березань, який трапився прямо в канун нового року. Того разу ніхто з мешканців не постраждав. Винуватцем виявився неповнолітній Ярослав, який вже неодноразово потрапляв в поле зору міліції у справах дітей. Його причетність до скоєння цього злочину була доведена за допомогою дактилоскопічної експертизи.

Юлія Сінчак,
ВЗГ ГУМВС України в Київській області

You may also like...