Криминальная хроника Украины на 27.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5913 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 528 або 42,8% з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 10 розбійних нападів, 35 пограбувань.

За незаконне зберігання зброї затримано 26 правопорушників, у яких вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, дев’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 3,7 кілограма вибухівки та 510 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 59 осіб, у яких вилучено 34,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6817 осіб. 

За порушеними кримінальними справами заарештовано 37 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 276 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 115 – у сфері службової діяльності, у тому числі 13 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 60 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких вісім осіб загинули та 67 – травмовані.

У Мукачівському  районі Закарпатської області на території одного комунального підприємства  було знайдено обгоріле тіло чоловіка. У результаті  оперативно-розшукових заходів затримано 55-річного мешканця села згаданого району, котрий удень 24 березня, під час раптово виниклої сварки завдав смертельних ножових поранень потерпілому, а щоб  приховати злочин, підпалив тіло.

У місті Горлівці Донецької області затримано 23-річну місцеву жительку, котра  перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння,  задушила свого піврічного сина.

У Києві викрито раніше затриманого за скоєння крадіжок 34-річного місцевого жителя, котрий у  жовтні минулого року в Голосіївському районі столиці викрав портфель із автомобіля судді, у якому знаходилися особисті документи.

У Кіровоградській області за підозрою у пошкодженні пам’ятників на 49 могилах сільського кладовища викрито трьох  місцевих мешканців віком від 11 до 14 років. Як з’ясувалося, що неповнолітні з хуліганських спонукань пошкодили вказані пам’ятники.

У місті Жовтих Водах Дніпропетровської області затримано 42-річного місцевого мешканця, з будинку якого вилучено 6,2 кілограма марихуани.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю  викрили директора приватного підприємства, котра в 2008 році отримала в Дніпропетровській міській філії банківської установи  кредит у сумі мільйон гривень для купівлі земельної ділянки й використала його на інші цілі. Таким чином згаданому товариству завдано збитки на вказану суму. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину,  передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем»  Кримінального кодексу  України.

На Хмельниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  директора комунального підприємства, котрий  вимагав та отримав 800 доларів США хабара від місцевого мешканця за прискорення виготовлення документів щодо права власності на його квартиру. Прокуратурою  району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» Кримінального кодексу  України.

МВС України

You may also like...